Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов:

Кмет на годината звучи като индивидуална награда, но е на цялата администрация

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов
Снимка: kmeta.bg
Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов е победител в категорията „Кмет на годината“ на средна община от националния конкурс „Кмет на годината 2024”, организиран за 12-та поредна година. В надпреварата имаха право на участие всички 265 кметове на общини в страната. Победителите във всяка категория са трима - за малка, средна и голяма община, според населението в нея.

“Мандатът ми започна преди по-малко от година. Радвам се, че хората дават, като цяло, положителна оценка за работата ни през тази първа година. Въпреки че кмет на годината звучи като индивидуална награда, на практика това е оценка за работата и на екипа на кмета, и на цялата администрация.

Аз се радвам, че хората са ни оценили, по-скоро заради хората в администрацията, тъй като всеки, който се е занимавал с работа в обществения сектор, знае, че доста често се контактува предимно с недоволни хора. Когато има такива награди, хората от администрацията виждат, че се цени техният труд”, казва инж. Ангел Джоргов.

Той посочи още, че разполага с млад екип и има области, в които е искал нещата да се случват с по-бързо темпо. В същото време пък има сектори, в които не харесва бюджетно как са подредени нещата и би направил промени.

“Имаше много проекти, които аз лично нямаше как да знам докъде са, тъй като де факто от средата на ноември влязох в Общината. Постарахме се да има преходност и приемственост на проектите и мисля, че го постигнахме и завършихме доста начинания, започнати от предишния кмет”, допълва той.

Чуйте повече в разговора в звуковия файл.
По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимир Коцев

Наука и технологии, защитаващи истината - да поговорим, но не само...

Четвъртото издание на  Tech Park Talks  на София Тех Парк ще се проведе на 31 октомври под мотото The Guardians: Наука и технологии, защитаващи истината . На фокус този път ще бъдат поставени един от най-актуалните и важни проблеми на съвременното общество - фалшивите новини и онлайн дезинформацията , както и ролята на науката и..

публикувано на 25.10.24 в 17:40

WWF България организира Младежка асамблея за климата у нас

Започна първата по рода си Младежка асамблея за климата у нас, организирана от WWF България в партньорство с Община Перник и местния Младежки център. В продължение на 4 дни през октомври и ноември, младите жители на района ще имат възможност да се запознаят и да обсъждат теми, свързани с климатичните промени, справедливия енергиен..

публикувано на 25.10.24 в 16:35
Камала Харис и Доналд Тръмп

Нападателна стратегия на финалната права от кампанията за президент

В последният етап от кандидат-президентската кампания в САЩ най-желаният гласоподавател изглежда е този, който е републиканец или симпатизиращ на републиканците, но не е голям фен на бившия президент Доналд Тръмп като в същото време не може да повярва на вицепрезидента Камала Харис. Харис се опитва да наклони везните в своя полза като..

публикувано на 25.10.24 в 15:41

Разследване за изчезнали деца спечели наградата за журналистика “Дафне Каруана Галиция“ за 2024 г.

На 16 октомври 2017 г малтийската разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция влиза в автомобила си. В този момент тя не осъзнава, че това са последните секунди от живота ѝ. Прикачена към колата ѝ бомба предизвиква експлозия и слага край на живота ѝ. Убийството е предшествано от тормоз и заплахи, а в продължение на години и на съдебни дела,..

публикувано на 25.10.24 в 15:39

Модният дизайнер Николай Божилов за колекцията си "Elementals", посветена на земята, природата и хората

За успехите в модния дизайн днес и трудните моменти, които ни извисяват и вдъхновяват, за да продължим, разговаряме с Николай Божилов , моден дизайнер, експерт, носител на различни награди в областта на модата, преподавател в НХА и създател на свои обекти в модния дизайн, линии, колекции и изкуство. “Имал съм, разбира се, изключително..

публикувано на 25.10.24 в 15:24
Певицата Надежда Ковачева

Надежда Ковачева след "Гласът на България" и преди първата авторска песен

Певицата Надежда Ковачева идва от Панагюрище, за да каже на света: “Обичайте се!”. Младата изпълнителка гостува в предаването “Радиокафе”, където показа възможностите на гласа си.  В момента тя е студентка в Нов български университет , където изучава “Поп и джаз пеене” . Уча пеене, пиано и актьорско майсторство, разказва изпълнителката, позната..

публикувано на 25.10.24 в 15:12

Lady and Gents откриват сезона за SKAчане с джаз стандарти в ямайски стил

Първата Ska jazz група в България - Lady&Gents сливат мелодичното съдържание на джаза с ритмичното и хармоничното съдържание на ранната ямайска музика. Стилът съчетава традиции с модерни тенденции, използвайки реге-битовете, заедно с импровизации и джаз хармонии, предимно от духови инструменти и перкусии.  "Ска музиката е родом от Ямайка. Може би..

публикувано на 25.10.24 в 14:25