Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва активната работа на Европейския цифров иновационен хъб „Загоре“

Стара Загора и региона има възможност да се превърне в център за развитие на водородните технологии. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора. По думите му вече активно работи и Европейски цифров иновационен хъб „Загоре“, който обединява 27 организации от цяла Югоизточна България. Забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост, както и на средствата по плана за справедлив преход за региона около комплекса „Марица-изток“ все още пречи да започне същинска работа по проекти, каза Олег Стоилов.

Работата на регионалния иновационен хъб вече запобва. 

"Следващата седмица, във вторник, има общо събрание и започва активната работа. Ще даде възможност да се закупи много мощна цифрова техника, която ще може да бъде достъпна за всички фирми. Имаме реални възможности да направим реална зелена водородна долина в Стара Загора", съобащи Олег Стоилов.

Старозагорският бизнес, както и този в цялата страна се надява на по-стабилна икономическа и политическа среда в България. Бизнесът не обича стрес. Необходима е предсказуемост и устойчивост, коментира още Олег Стоилов от Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затягат епизоотичния контрол в граничната община Болярово

Общинската епизоотична комисия в Болярово проведе заседание, председателствано от Нина Терзиева, зам.-кмет на общината. На него беше представена заповедта на Изпълнителния Директор на БАБХ във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на..

публикувано на 12.09.24 в 14:57

Засилен пътен контрол край училищата за началото на учебната година

Преди началото на учебната 2024/2025 служителите на ОДМВР-Стара Загора предприеха различни дейности за гарантиране сигурността на децата и обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и..

публикувано на 12.09.24 в 14:07

Няма сериозни поражения от дъжда в Стара Загора

Няма сериозни поражения от силния дъжд, който преваля снощи в Стара Загора, съобщи в личния си фейсбук профил зам.-кметът Радостин Танев. По-голяма част от сигналите, получени на горещия телефон в общината, са за наводнени улици. Отрано сутринта..

публикувано на 12.09.24 в 11:42
Архив БНР

Полицейски служители предотвратиха кражба на гориво

На 11.09.2024г., от полицейски служители от Първо РУ е извършена проверка на паркинг за леки и тежкотоварни МПС, в землището на гр.Стара Загора във връзка със сигнал за противозаконно присвояване на течно гориво. На мястото са установени трима мъже на..

публикувано на 12.09.24 в 11:03
архив БНР

Крадци опитаха да разбият и оберат банкомат

Неизвестни лица се опитаха да разбият и оберат банкомат, намиращ се в в с. Оризово, общ. Братя Даскалови.   Сигналът за произшестнието е подаден на 11.09.2024г., в 02.30ч., в РУ-Чирпан. На място е установено, че в помещението е било проникнато след като е..

публикувано на 12.09.24 в 10:54

Ректорите на Тракийския университет и на университета Обафеми Аволово, Нигерия подписаха меморандум

Меморандум за разбирателство подписа ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков с ректора на нигерийския университет Обафеми Аволово проф. Симеон Бамире, който беше придружен от проф. Бенджамин Адиса. Нигерийската делегация..

публикувано на 12.09.24 в 10:16

Кампанията "Нито едно дете повече" ще се проведе в Казанлък

С беседи и флаери на 15 септември / неделя/  в Казанлък ще се проведе кампанията "Нито едно дете повече".  "С напомнянето на децата как да се пазят на пътя ще отбележим и небесният рожден ден на Иван Седмаков, който завинаги остана на 14 години, след..

публикувано на 12.09.24 в 09:39

Говорят доброволците при погасяването на пожара на 7 километър от "Брат за брата"

Над 7000 декара гора бе засегната в най-големия за Старозагорска област пожар това лято. Пламъците избухнаха на 15 юли тази година в местността 7 километър. Сухото и горещо време, в съчетание с вятъра,  допринесоха за бързото разрастване на фронта на..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Ботев, Левски, Раковски и Райна Княгиня посрещат учениците от първи до 4 клас в школото в Ръжена

С  урок по родолюбие ще посрещне учениците от първи до четвърти клас   на 15 септември Обединено училище "Свети Свети Кирил и Методий" в казанлъшкото село Ръжена.  Вратите на целия първи етаж на класните стаи в учебното заведение  са облепени с..

публикувано на 12.09.24 в 07:40

Времето: ще си спомним за лятото, за кратко

След дъждовната сряда, в днешния четвъртък ни очаква много слънце и почти летни температури. Утрото обаче по-скоро е с есенно настроение - въпреки че в Стара Загора денят започва с ясно и синьо небе, температурите навън са 14 градуса.  Добрата новина е, че..

публикувано на 12.09.24 в 07:33