Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стопаните на пострадали от студа овошки ще могат да поискат оценка на щетите

Снимка: Радио Шумен

Стопаните на овощни дръвчета, които са пострадали от ниските температури в края на март, ще могат да поискат оценка на щетите, съобщават от земеделското министерство.

Оттам уточняват, че проверките на място ще бъдат извършени до месец след подаване на заявление от засегнатите в Общинските служби по земеделие. 

От Държавен фонд "Земеделие" съобщиха, че производителите на картофи ще получат 2 милиона лева за борба с вредителите. Целта е така те да бъдат частично компенсирани за избраните и закупените от тях продукти за растителна защита. Предстои от Фонда и аграрното ведомство да изготвят указания за предоставяне на средствата.


По публикацията работи: Десислава Крачолова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обезопасиха пешеходна пътека в Стара Загора

Със сигнализираща маркировка и допълнително осветяване обезопасиха пешеходна пътека в кв. „Кольо Ганчев“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Община Стара Загора ще поиска от сектор „Пътна полиция“ и МВР поставяне на..

публикувано на 18.09.24 в 18:27

Ново кръгово кръстовище ще има в Ямбол

В Ямбол започна изграждането на ново кръстовище с кръгово движение на пресечката между булевард „Димитър Благоев“ и улица „Жорж Папазов“. Проектът ще подобри безопасността на движение в натоварения район. Крайната дата за завършване на..

публикувано на 18.09.24 в 18:22

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа"

Местен референдум ще реши съдбата на паметника "Бузлуджа" и дали Община Казанлък да поеме управлението над него. Инициативен комитет, излъчен от Гражданския консултативен съвет към кмета  на Община Казанлък е внесъл предложение до кмета Галина..

публикувано на 18.09.24 в 17:28

Пожар на локомотив спря влака София - Варна до Чирпан, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна. Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива, каза кметът Ивайло Крачолов, който е отишъл на..

публикувано на 18.09.24 в 15:37

С нови пазари и артикули компенсират свиването на поръчките с до 50% в старозагорска машиностроителна компания

Свиване на обема на поръчките с 30 до 50 процента отчитат в едно от най-големите машиностроителни предприятие у нас, съобщи мениджърът на компанията Славин Янакиев. По думите му причините са комплексни – от една традиционните партньори на..

публикувано на 18.09.24 в 14:05

ВиК Стара Загора взе заем за борба с безводието

   Старозагорското дружество В и К ЕООД  е договорило 24 млн. лв. от Българския В и К холдинг  с 5-годишен гратисен период за инвестиционната си програма. Тя ще се изпълнява в следващите 20 години и е насочена предимно към селата с гравитачно..

публикувано на 18.09.24 в 13:25

За хората и кучетата

Отдел „Закрила на детето“ в Стара Загора се самосезира след сигнал за мъчително отношение на деца към кучета . Таня Атанасова става свидетел на агресията в края на миналата седмица в района на незаконните постройки покрай река Бедечка. Вижда..

публикувано на 18.09.24 в 08:53

Как недостигът на медицински сестри не успя да затвори две отделения в казанлъшката болница

15 медицински сестри от детските ясли, градини и училища в Казанлък са давали това лято дежурства в МБАЛ "Христо Стамболски" в Града на розите.   По този начин от временно затваряне заради недостиг на персонал са били спасени две от отделенията..

публикувано на 18.09.24 в 08:05

Отново ще бъде облачно с превалявания

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се повиши. Днес облачността ще бъде разкъсана, но от югозапад ще продължи да се увеличава и след обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна. Валежи от..

публикувано на 18.09.24 в 07:33

Съветници се обявиха за забрана на строителството в центъра на Стара Загора

Общинските съветници от групата на "Алтернативата на гражданите-ВМРО" се обявиха за забрана на строителството в централната градска част на Стара Загора. Повод за реакцията на Ивета Лазарова, Красимир Червилов и адв. Димо Димитров станаха две предложения за..

публикувано на 17.09.24 в 17:20