Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солистка на ПФА "Странджа" спечели класацията за народна песен в предаването "Съботна трапеза"

Александра Димитрова - Сашка
Снимка: Александра Димитрова

- Пак поди, мале, пак речи
на тъва пуста Калинка, /2
нека ме земе Калинка.
- И ходих, сино, и реках,
ма те Калинка не рачи,
на вино пиеш каймака,
и на ракия първака.
- Я в касабата ще ида,
жълтити алтънье да сбирам,
Калинка ше ги проводя,
че хи алтънье прилягат.
Тази събота слушателиете на Радио Варна избраха за първенец в класацията за нова „Народна песен на седмицата" изпълнението на страднжанската певица Александра Димитрова. Песента „Пак пoди, мале, пак речи” е записана с Оркестъра за народна музика на БНР и част от богатия фонд на националната медия. Обработката е на Стоян Пауров, а диригент е Христофор Раданов. По традиция песента ще звучи в делничните дни от 22 до 26 февруари, минути преди 6 и 30 часа, в програмата на Радио Варна. В това издание на класацията звучаха три странджански песни, а слушателите трябваше да избират измежду изпълненията на Александра Димитрова, Катя Георгиева и Десислава Петрова. Само няколко гласа беше разликата между изпълнението на Александра Димитрова и Катя Георгиева, за която слушателите отредиха мястото на първа подгласничка. Приятно слушане!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#782 ТОП 20 (25.10-08.11.2024)

публикувано на 25.10.24 в 20:32

В „Гравитация нула“ на 25 октомври

„Гравитация нула“ – 25 октомври 2024 година с Мартин Николов -   Летописът „75 години Варненска опера“ – гост в студиото Виолета Тончева; -   Биенале на илюстрацията - разговор с Милена Радева; -   Юбилейна изложба по повод 80-годишнината на професор Стоимен Стоилов в Градската художествена галерия във Варна; -   Графити..

публикувано на 25.10.24 в 13:04
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 25 октомври с Иван Барбов

„Ех, че е хубаво да станеш рано сутрин от топлото легло, да изпиеш чаша силно кафе и после ... да си легнеш отново за да си доспиш до обяд“, беше написал някой в социалните мрежи тази сутрин. Ако обаче не обичате да си лягате пак след кафето, непременно си пуснете Радио Варна. Така денят гарантирано ще започне с усмивка и няма да ви се ляга..

публикувано на 25.10.24 в 05:52

На 21 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 21октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с A.J. Mills (KK’s PRIEST, HOSTILE). Завръщането на ТЪМНО и новия сингъл "All About The Fear" – разговор с Васил Русев "Чайката". В "Мазето на Вакашински" – Христо Красимиров и Ясен Вакашински представят концерта на KHIRKI и VRANI VOLOSA (23 октомври, София). В..

публикувано на 21.10.24 в 14:25
Грациозните лебеди във Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 октомври

С най-високото отличие  „Лекар на годината 2024“ за особени заслуги в сферата на здравеопазването за Област Варна бе удостоена проф. д-р Диана Петкова ВСУ "Черноризец Храбър" стартира проект „Изкуственият интелект в образованието“, а обученията ще се проведат в периода до 25 октомври и ще обхванат 120 педагогически специалисти, преподаватели и..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Радио Варна представя: Лулите като част от изкуството

Първата по рода си изложба на лули се проведе във Варна съвсем скоро. Благодарение на ентусиазма на варненски любители на лули, които организираха тази изложба, за да отпразнуват първия си рожден ден като клуб, успяхме да обърнем внимание на лулите, не само като средство за пушене, но и като произведение на изкуството.  Повечето хора, които..

публикувано на 19.10.24 в 11:00
Chart

#781 ТОП 20 (18.10-25.10.2024)

публикувано на 18.10.24 в 18:44