Поправка в Закона за образованието внасят другата седмица от ПП

"Продължаваме промяната" другата седмица ще внесат проект за промяна на дефиницията за "пропаганда" в Закона за предучилищното и училищното образование.  " Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание,..

публикувано на 22.08.24 в 19:52

Бебе леопард е най-новият обитател във варненския зоопарк

Леопардчето, родено през юни във Варненския зоопарк, днес вече е направило своята първа официална разходка. В петък ще стане ясно и как ще бъде кръстен неговият баща, като името ще бъде подбрано от предложенията, пристигнали по-рано в зоопарка, уточниха..

публикувано на 22.08.24 в 19:36

5030 зрелостници се явиха на поправителната матура по БЕЛ

Есе по фразата: "Щом любов нямам, нищо съм" или интерпретативно съчинение по стихотворението "До моето първо либе" на Христо Ботев писаха зрелостниците на поправителния изпит по Български език и литература, съобщава БНР.  На изпита са се явили 5030..

публикувано на 22.08.24 в 18:21

Предимно чужденци са отсядали в 4 и 5-звездните хотели в областта през юни

80.2 % от общия брой на нощувките в хотели, мотели, хижи и къмпинги с 4 и 5 звезди в областта са на чужденци. Това сочат данните за месец юни 2024 г. на Националния статистически институт, Териториално статистическо бюро Североизток.  49,7 на сто от..

публикувано на 22.08.24 в 17:10

Стридите на Кранево - целувка от русалка

Вече осем години работи първата ферма за култивирани стриди в България. Намира се на 700 метра от брега край село Кранево. Собственик е инж. Коста Петров.  Той е твърдо решен да докаже, че и у нас могат да се отглеждат морски деликатеси на..

публикувано на 22.08.24 в 16:32

МОН за списъка с имена на учители: Няма да бъде допусната репресия и дискриминация

Министерството на образованието изразява позиция, че в системата няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация или репресия към учители, ученици и родители. Позицията идва, след като партийната структура на „Възраждане“ във Варна обяви списък с..

публикувано на 22.08.24 в 15:29

Регата "Порт Варна" тази събота и неделя във Варна

Традиционната ветроходна регата "Порт Варна" за килови лодки ще се проведе на 24 и 25 август в акваторията на Варненския залив.  Състезатели ще мерят сили в класове ORC, IRC и Конрад 25Р.  Всички варненци и гости на града ще могат да..

публикувано на 22.08.24 в 15:20
Виктория Василева

Петима депутати от "Величие" създават нова партия с председател Виктория Василева

Петима от разпадналата се група на "Величие" обявиха, че ще създадат нова партия  - "Има смисъл", съобщава БНР.  Неин председател ще е Виктория Василева, а сред членовете на Инициативния комитет за учредяването ѝ са депутатите Георги Куков, Етиен Леви,..

публикувано на 22.08.24 в 13:57

200 години от създаването на Рибния буквар - акцент в 10-ото издание на международния форум "Българско наследство" в Балчик

Национален исторически музей гостува в Балчик с изложбата "200 години от създаването на Рибния буквар на д-р Петър Берон". Тя ще остане в Мелницата в Белия град до края октомври, съобщи Маруся Костова – директор на международния форум „Българско..

публикувано на 22.08.24 в 13:39

ПП-ДБ и "Възраждане" във Варна в сблъсък заради поправките в Закона за предучилищното и училищното образование

"Възраждане“ и ПП-ДБ отново влязоха в конфликт. Причината е списък с имена учители от Варна, публикуван във "Фейсбук" от местната организация на "Възраждане". В публикацията са изброени 26 преподаватели от училища в града , за които се твърди, че са се..

публикувано на 22.08.24 в 13:25