Варненци газят в наводнени и кални подлези

"Снимаш ли?", ме пита възрастен мъж с колело, който видимо се прибира от Морската градина през подлеза до Детския кът.  "Да.", отговорих.  "Снимай, а след това качи в интернет, че да го видят всички.", отвърна той и мина през подлеза..

публикувано на 11.09.24 в 18:20

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради , нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в община Каварна са останали без ток и вода. По данни на Метеостанция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на..

публикувано на 11.09.24 в 17:26

Политиците около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР, предаде БНР...

публикувано на 11.09.24 в 17:12

Община Варна: Не се е налагала евакуация на децата от ДГ „Детски свят“ във "Владиславово"

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината,..

публикувано на 11.09.24 в 17:05

Първо представяне пред читателите на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало" в Белия град

На 12 септември е официалното представяне на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало” на проф. Ангел Ангелов. Тя е фокусирана върху пресечната точка на събитийната история с историята на ежедневието.   В..

публикувано на 11.09.24 в 16:22

Откриха мигранти в безпомощно състояние край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската..

публикувано на 11.09.24 в 15:55

Върховният съд допусна "ДПС - Ново начало" да участва в изборите

Върховният административен съд отмени решение, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното..

публикувано на 11.09.24 в 15:35
Снимката е илюстративна.

Евакуират децата от детска градина "Детски свят" във "Владиславово" заради наводнение

Децата от детска градина "Детски свят" в квартал "Владислав Варненчик" във Варна ще бъдат евакуирани в спортна зала "Владислав", която се намира в района, съобщиха от областната администрация. Осигурен е автобус за превозването им. Причината е, че..

публикувано на 11.09.24 в 15:27

Разнообразната програма на фестивала на изкуствата "Виа понтика" - Балчик продължава при вход свободен за всички събития

Изложба калиграфия "Красиви думи" е подредена в Художествена галерия - Балчик. Тя е дело на студентите Александра Вутова, Ангела Айтоска, Димитър Иванов и Илия Иванов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия - София..

публикувано на 11.09.24 в 15:06

Дейности по сдвояване на електронното пациентско досие с телефона на 19 и 20 септември в Балчик

Мобилното приложение еЗдраве осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно доси е. Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се..

публикувано на 11.09.24 в 14:46