От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища

От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища във Варна , с цел гарантиране сигурността на децата, учителите и родителите, съобщиха от общинския отдел „Дейности по защита на населението“.  Работата ще..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

Кметът обяви частично бедствено положение за район „Приморски“

Частично бедствено положение е в сила за район "Приморски" от днес след заповед на кмета на Варна Благомир Коцев. Мярката се налага заради нанесени значителните вреди на пътната инфраструктура и имущество от проливните дъждове през последните 48 часа,..

публикувано на 12.09.24 в 10:11

Екипи на ВИК-Варна работят по отстраняването на аварията в района на Летния театър

Екипи на ВИК-Варна работят по отстраняването на аварията в района на Летния театър. В аксаковското село Въглен са изпратени два багера, за да бъде отстранено запушването на водопроводната тръба. Аварията продължава вече трети ден, затова в селото са..

публикувано на 12.09.24 в 10:03
Поле с царевица в Добруджа

Областният управител на Добрич върна решението за местен референдум в община Добричка

Областният управител на Добрич Румен Русев върна решението на Общинския съвет на Община Добричка за провеждането на местен референдум за изграждането на ветроенергийни източници. Решенето беше взето на извънредна сесия на 4 септември по предложение на..

публикувано на 12.09.24 в 09:51

"Трън в очите" ли са хората с увреждания във Варна?

Доколко хората с увреждания у нас са интегрирани в обществото, имат права като всички останали, имат достъп до обществени места и въобще могат да живеят нормално?   Потърси ни редовният ни слушател Красимир Вълев, който живее в кв...

публикувано на 12.09.24 в 09:11

Родни Първис ще играе за Варна

Родни Първис, шутинг гард, подписа с баскетболния Черно море Тича. Той е поредното ново попълнение за баскетболния отбор на Варна. Първи е един от най-добрите баскетболисти през изминалото първенство у нас. За последно игра в Спартак Плевен. Роден..

публикувано на 12.09.24 в 09:10

Нови лица в БФС

Вчера в национална футболна база „Бояна“ се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Сред точките в дневния ред бяха заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия Станислав Тодоров, освобождаването..

публикувано на 12.09.24 в 08:50

Варненски ватерполист ще играе в Първа Бундеслига

Ватерполистът на „Комодор” (Варна) Младен Димитров ще се състезава за отбора на SC Düsseldorfer 1898 в Първа Бундеслига през настоящия сезон. Новият клуб на Димитров, който е капитан на националния отбор по водна топка на България във възраст U 19,..

публикувано на 12.09.24 в 08:45

В бургаското спортно училище ще изучават кик бокс

Президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов проведе работна среща с директора на спортното училище "Юрий Гагарин" в град Бургас - Янчо Стойчев. Разговорът бе за създаване на профилирано обучение на спорта кикбокс, който е..

публикувано на 12.09.24 в 08:35

"Левски" победи "Галатасарай"

В гранд мача на вчерашния ден Левски победи Галатасарай на турнира Gold Cup с 6-5 в уникална среща. Дъждът буквално заливаше обилно всички на стадиона, но никой не мръдна от мястото си. Това леше перфектен мач, който всички определиха като финал на..

публикувано на 12.09.24 в 08:20