Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скъпоструващите лекарства изчезнаха от аптеките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отново проблеми с липсата на скъпоструващи лекарства в аптеките. За това алармира председателят на варненското сдружение „Хипофиза” Ваня Добрева, която е и председател на сдружение за развитие на българското здравеопазване. Оказва се, че от година хората, които се нуждаят от животоподдържащи медикаменти, не могат да си ги набавят от българските аптеки. Вносът не е вариант за тях заради високите цени, споделя Ваня Добрева. Липсва например лекарството „Сандостатин”, което се приема до живот от хора с мозъчен тумор.  Днес от пациентската организация ще се срещнат с представители на Изпълнителната агенция по лекарствата, за да се опитат да решат проблема, каза още Ваня Добрева:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев представя нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев, цитиран от БНР. Радев даде срок до понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 12:30

В Добричко нападнаха полицейски автопатрул, укротиха агресивните с електрошок и два изстрела

Полицията в Добрич е задържала трима души след възникнал конфликт между униформените и група от хора. Инцидентът се е случил на 21 август в село Ловчанци. При опитите си да овладеят ситуацията полицаите са използвали електрошок. Един от полицаите е с лека телесна повреда вследствие на нападението. На 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци,..

публикувано на 22.08.24 в 12:19

Експерт: Китайските онлайн платформи все по-конкурентни заради бързи доставки и ниски цени, липсват обаче тестове за вредни химикали в стоките

Китайските онлайн платформи стават още по-конкурентни на европейските със скъсяването на времето на доставката заради складове, разположени на европейска територия. Възниква въпросът, обаче дали може да се предпазим от рисковете, които носят стоките от Китай, без да са преминали задължителни предварителни тестове за вложени вредни вещества. Това..

публикувано на 22.08.24 в 11:05

Президентът Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Вчера Радев проведе разговори с потенциалните кандидати..

публикувано на 22.08.24 в 10:33

Над 6 000 зрелостници на поправителна матура по български език и литература днес

Очаква се 6 396 зрелостници, които са допуснати до задължителна матура по български език и литература, да се явят на изпит днес. Той ще се проведе в 620 зали на 230 училища в страната. Изпитът ще започне в 8:30 ч. И през тази сесия няма промяна във формата и времетраенето на изпита. Тестът се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен..

публикувано на 22.08.24 в 08:20

Без ток днес ще са местности край Варна

Планови прекъсвания на територията на област Варна : На  22.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Бриз, м-ст Бриз-юг, м-ст Акчелар, м-ст Свети Никола и част от: бул. Васил Левски,..

публикувано на 22.08.24 в 06:05

И днес ще е слънчево и горещо

Днес отново ще е слънчево и горещо. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от източна четвърт. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 28° до 33°, за Варна около 32°.  Вълнение на морето около 2 бала. Температура на..

публикувано на 22.08.24 в 05:57