Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна награди шампионите по баскетбол и водна топка

Автор:

Кметът на Община Варна Иван Портних награди шампионите на България по водна топка и баскетбол. Треньорите получиха специални плакети за постигнатите високи успехи. На тържеството присъстваха шампионите по баскетбол до 16 г, които спечелиха и купата на страната тази година. При 19-годишните варненци спечелиха сребърни медали от Държавно първенство  и купата на България, а 12-годишните са бронзови медалисти. Треньор на шампионите е Георги Бакалов. Той получи плакет от кмета на града. Такива плакети заслужиха шефът на школата на баскетболен клуб „Черно море Тича“ Спас Натов“ и клубният президент Георги Ганчев. От своя страна д-р Ганчев връчи на кмета шампионски медал и баскетболен екип с името на кмета изписано на гърба на фланелката с №1. Ватерполистите на „Варна“ станаха шампиони при 19-годишните и спечелиха сребърни медали при мъжете тази година. Треньор на отбора е Найден Найденов. те също бяха наградени от кмета. Присъства и отборът 11-годишни, които също са шампиони на България. Тази възраст се води от треньора Велимир Цветков. Кметът Портних благодари за сериозните успехи, които тези клубове са постигнали за града ни и им пожела да продължават да прославят спортната слава на Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Официална позиция на ФК Спартак Варна

Във връзка с появилите се в медиите информации относно потенциално преминаване на старши треньора Александър Томаш в друг клуб, ръководството на ФК Спартак Варна би искало да увери своите привърженици и обществеността, че няма промяна в ангажиментите на господин Томаш към клуба и че двете страни остават в отлична комуникация. Томаш и екипът му..

публикувано на 26.08.24 в 18:20

Юри Георгиев: Продължавам да летя, но с хвърчила (ВИДЕО)

Един бивш военен пилот от Варна продължава да лети, но по много различен начин. Той пуска хвърчила и им се радва истински. Това негово хоби успя да зарази цяла Варна през последните години, а вече и цялото Българско Черноморие.  Юри Георгиев е човекът, който провежда Фестивала на хвърчилата. Такъв имаше във Варна, тази събота и неделя,..

публикувано на 26.08.24 в 11:50

US Open стартира с огромни очаквания

Започва US Open, един от най-уважаваните турнири  в тениса. Григор Димитров е девети поставен и започва в участието си около 22.30 ч срещу френския квалификант Кирян Жаке. При мъжете фаворит номер 1 е Карлос Алкарас. Джокович също има огромен апетит за титлата. При жените основни фаворитки за първото място са Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Кори Гоф.

публикувано на 26.08.24 в 10:15

Маринов остава в отбора на "моряците"

Още един от баскетболистите на "Черно море Тича" остава в отбора за новия сезон. става дума за Марин Маринов, който през изминалото първенство показа добри игри във важни мачове.Варненци взеха един американец -Джон Флорвиъс , а също така привлякоха в тима Чернокожев и Ники Стоянов. Друг американец -Дахуан Граф, също подписа с варненци.

публикувано на 26.08.24 в 10:09

ЦСКА - София освободи Стипич

Томислав Стипич е освободен от поста треньор ЦСКА - София. Той пое клуба през лятото, като беше настроен доста философски, но доказа, че не не може да се справи. Резултатите на отбора до този момент показват, че нещата не се случват и освобождавенот му е напълно логично.

публикувано на 26.08.24 в 10:04

Призьорите в регата "Порт-Варна"

Екипажът на LZ Yachting 1991„ с шкипер Лъчо Братоев от клуб „Ултрамарин“-Варна спечели ветроходната регата „Порт Варна“ в клас ORC A. В ORC BP първа е яхта “Макси“ с шкипер Радослав Раев от клуба организатор „Кап.Г.Георгиев“. В клас ORC B лидер е екипажът на „Калина“ с шкипер Андрей Стафунски от „Черно море Бриз“. Първи в клас ORC P са „Макси“. В..

публикувано на 25.08.24 в 15:58

Днес е вторият ден на регата "Порт Варна"

Във временното класиране на регата "Порт-Варна", след първите три гонки  в клас ORC A на първо място е яхта "LZ- яхтинг" с шкипер Лъчо Братоев от "Ултрамарин"- Варна. В клас ORC B лидер е яхта "Калина" с шкипер Иван Колелиев от "Черно море Бриз". В ORC P начело яхта "Макси" с шкипер Радослав Роев от "Порт Варна" и в клас IRC на първо място след днешните..

публикувано на 25.08.24 в 10:48