Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разговори на тротоара: Виктория Георгиева - MOUSE

Ако Виктория Георгиева-MOUSE може да бъде описана с една дума, тя е: творец. Работи в областите стрийт арт, живопис и илюстрация. Участва в множество проекти в различни сфери на визуалните изкуства. Води клас по рисуване за деца „Азбука на въображението“. Така както Виктория освежава сивите градски пространства, така оцвети и тротоара на „Улица „Събота“ със своите отговори на десетте въпроса в рубриката "Разговори на тротоара".

Как би описала един успял човек?

Това са супер клишета. Да, хубави са, важни са, но от малки се учим да се борим да станем едни успели възрастни хора. За мен успял е този, който е открил това, което обича. Този, който е смел да гони, да слуша повика на душата и сърцето си. Източните народи имат едно понятие, което много ми харесва – „икигай“. Това е нещо, което те кара, като се събудиш сутрин, да станеш от леглото. Нещо, което осмисля живота ти. Успял е този, който е открил това нещо и го следва, независимо дали това му е донесло слава, пари или огоромно семейство, супер много приятели или пътешествия, в които си видял целия свят, океанските дълбини или Космоса. Успял човек е този, който е открил нещото, което обича!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 4 октомври с Иван Барбов

„Усмивката е щастие, което ще откриете точно под носа си“, гласи послание на мъдрите хора. Усмивки и добро настроение ще намерите и на честотите на Радио Варна ако се настаните удобно на тях във времето от 6.00 до 10.30 часа. С усмивка и кафе ви очакват Иван Барбов, звукорежисьорът Иван Тасев и Доротея Николова, която ще ви държи в..

публикувано на 04.10.24 в 07:50

НА СВЕТЛО в четвъртък, 3 октомври

По казуса с основно училище „Константин Арабаджиев“ във Варна - мнението на протестиращите и на РУО - Варна; Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея"; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Кога и дали ще старира мащабният ВиК ремонт на вход/изхода на Варна?; Рубрика "Спорт" с Румен Генов - интервю с..

публикувано на 03.10.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Мариела Димитрова

Защо ще протестират тази сутрин в 8.30 часа родители на деца от варненското ОУ "Константин Арабаджиев". Репортаж в 8.10 часа. Преди няколко дни гръмна новината за българските туристи, останали блокирани повече от денонощие на летището на гръцкия остров Корфу. Полетът им за България на няколко пъти е бил отлаган, заради техническа неизправност..

публикувано на 03.10.24 в 06:16

НА СВЕТЛО на 2 октомври с Валерия Василева

Дело срещу Община Варна за отказан достъп до информация заведе управителят на варненска електронна медия Георги Костов. Туризмът и международната геополитическа обстановка - интервю с Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас и туроператор на немския пазар. В рубриката „Свидетелства от Варна“ на Любомир Кутин..

публикувано на 02.10.24 в 13:45

Радио Варна на 90 - епизод 8

В осмия епизод, излъчен на 28 септември 2024 г., отново говорихме за предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В предходното, седмо издание, Ви разказахме за част от предаванията на Радио Варна от петото десетилетие - някои от тях на морска тематика: „На морската ни граница“, „За работниците от пристанищата на Сталин и..

публикувано на 02.10.24 в 11:47

НОВИЯТ ДЕН на 1 октомври с Иван Барбов

„Когато станеш сутрин и денят ти тръгне наопаки, дай му втори шанс – легни си пак“. До това прозрение е стигнал някой, който явно не обича да става рано. Има един сигурен начин новият ден да не тръгне наопаки, колкото и рано да сте станали – като го започнете с чаша кафе на честотите на Радио Варна. В сутрешното радиоприключение ще ви..

публикувано на 01.10.24 в 06:00

На село в Ново Оряхово

Село Ново Оряхово е изцяло българско село.  В него няма роми, но няма и свободни къщи за продан. Историята му е стара. Припомня ни я кметът Веска Петрова:

публикувано на 30.09.24 в 15:46