Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Иванов: Ще се срещна с клубовете, за да разбера проблемите им

Автор:

Евгени Иванов се завръща във волейболната федерация след 3-годишно отсъствие. Преди напускането си той отговаряше за мъжката Суперлига, но сега ще има съвсем различен ангажимент. Бившият национал ще бъде Изпълнителен директор на новата структура за детско-юношески волейбол, която ще бъде изградена с помощта на Garitage Park. Инвеститорите на комплекса подписаха 5-годишен договор с новия председател на федерацията Любо Ганев. Общата сума от 600 000 лева ще отиде именно за организацията на работата в това направление.
Иванов бе поканен да започне отново работа именно от Любо Ганев.
Как се стигна до решението ви да се завърнете във федерацията, но като директор на Детско-юношеското направление?
Винаги съм искал да работя за развитието на волейбола в България, правил съм го и винаги ще продължавам да го правя с удоволствие, така че след като се свързаха с мен, и ми предложиха да поема детско-юношеското направление, ми трябваха само няколко дни, за да изчистя сам за себе си някои детайли. След това реших, че искам да се заема с това предизвикателство. Работих известно време във висшия ешалон в българския волейбол, Суперлигата за мъже, видях много неща, научих много неща, но всъщност си дадох сметка, че ако искаме наистина да развиваме волейбола, трябва да започнем от основата на пирамидата, а не от върха.
Какво ви привлече в проекта, който е подкрепен от Garitage Park?
Може би едно от най важните неща е времето, не няколко месеце, а 5 години. Едва ли хората си дават сметка колко дълъг период са в днешния динамичен свят. Това за мен означава, че Garitage Park подкрепя дългогодишен проект, който искат да доведе до реални резултат и полза за българския волейбол.
Какви са първите неща, с които смятате да се заемете на новата позиция?
Искам да се срещна с хората, управляващи клубове и школи в големите градове и в по-малките населени места, от различните региони. Трябва да се запозная с проблемите им, да чуя какви идеи имат, да разбера как функционират и от какво имат нужда.
Можете ли да разкриете част от идеите си за генерално развитие на структурата за подрастващи във федерацията?
Важното е да се изгради структура, която да бъде максимално ефективна и полезна както за федерацията, така и за всички клубове. Да бъде двупосочен мост между тези две звена. Необходимо е привличането на още партньори, с чиято помощ да се обезпечат заложените в програмата на Любо Ганев стимули за треньорите на подрастващите. Също така трябва да се осигурят условия за провеждането на семинари за повишаване на квалификацията им.
Кои са основните проблеми на клубовете и къде виждате възможности за решаването им?
Това предполагам, че тепърва ще го разбера. Има нещо, което аз виждам като проблем на този етап. Материално-техническата база, има места, където тя наистина е прекрасна, но за съжаление има и такива, където е в много лошо състояние. Трябва активно да подкрепяме такива клубове, за да могат да получават помощ – институционална, финансова и административна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

УЕФА обяви идеалния отбор за Евро 2024

УЕФА обяви "идеалния " отбор на Евро 2024. Съставът: Майк Менян (Франция), Кайл Уокър (Англия), Мануел Аканжи (Швейцария), Уилям Салиба (Франция), Марк Кукурея (Испания), Родри (Испания), Дани Олмо (Испания), Фабиан Руис (Испания), Джамал Мусиала (Германия), Ламин Ямала (Испания), Нико Уилямс (Испания).

публикувано на 17.07.24 в 10:55

Килиан Мбапе: Щастлив съм !

"Чест и привилегия е да бъда играч на Реал Мадрид. Това е фантастичен ден. Очаквах страхотен ден, но беше много по-голям, отколкото някога съм си представял. Благодаря на Реал Мадрид и на всички мадридисти. Миналото е зад мен и искам да се насладя на настоящето, искам да се насладя на всяка секунда от днешния ден, защото това е исторически ден и..

публикувано на 17.07.24 в 10:53

Млади български боксьори на силен турнир в Италия

Много силен турнир в Латина, Италия проведоха младите ни таланти, които ще участват на Европейското първенство за ученици следващия месец. Те изкараха близо седмица на Апенините под наставленията на Михаил Таков. Участие в подготовката взеха Стоян Христосков (52 кг), Симеон Спасов (54 кг), Мартин Павлов (60 кг), Никълъс Николов (63 кг) и Антонио..

публикувано на 17.07.24 в 10:52

Лудогорец има реванш днес

Лудогорец днес излиза срещу Динамо (Батуми) в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време. Шампионите ни спечелиха първия мач в Разград с 3:1. В състава на удогорец се завърна Квадво Дуа. Нападателят игра за Швейцария на Евро 2024 и дори вкара гол.

публикувано на 17.07.24 в 10:51

Мбапе вече е футболист на Реал М

Килиан Мбапе вече е част от отбора на Реал М. Той се появи на стадион “Сантиаго Бернабеу”, където го очакваха 85 хиляди зрители. Договорът му е до 2029 година.

публикувано на 16.07.24 в 18:37

"Копа Америка" - вместо парти ...трагедия

Копа Америка през 2024 г. трябваше да покаже страстта на Америка към футбола. Но това парти почти се превърна в трагедия. Домакинстван от САЩ, на някои от най-големите и най-добри стадиони в световния футбол, турнирът беше съпътстван от проблеми. Той включваше лоши терени, полупразни стадиони и проблеми с публиката, преди да завърши с хаотични сцени в..

публикувано на 16.07.24 в 17:44

Саутгейт сдава поста

Гарет Саутгейт се разделя с поста на селекционер на Англия. След близо осем години начело на тима и102 двубоя, Гарет сдава поста. "Благодаря ти Англия за всичко", каза Саутгейт. „Като горд англичанин, за мен беше честта в живота си да играя за Англия и да ръководя Англия“, допълни той.  „Това означаваше всичко за мен и аз му дадох всичко от себе си",..

публикувано на 16.07.24 в 17:24