Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват причини и виновни за излива на отпадни води

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов коментира разпоредената проверка от прокуратурата след самосезиране по медийни публикации относно изливането на отпадни води във Варненското езеро, вследствие скъсан от преминаващ кораб тръбопровод .

Той обясни, че и Районната прокуратура проверява дали има виновни лица по случая

Ремонтът на тръбопровода започна през миналата седмица, той ще продължи до три месеца.

Информацията е на кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
младши експерт Недялко Димитров и младши инспектор Иван Иванов

За една седмица: Два случая на агресивно поведение срещу полицаи в Добричко

В рамките на седмица полицаи от Областната дирекция на МВР в Добрич се сблъскаха с два идентични случая, при които жители отказват да се подчинят на техните разпореждания. И при двата инцидента се стига до критична ситуация и полицаите се налага да използват сила. Четирима са арестуваните, като срещу тях от страна на Районната прокуратура в Добрич се..

публикувано на 23.08.24 в 09:45

В Суворово задържаха 40-годишен мъж за кражба на икони, кръстове и бижута

40-годишен жител на Суворово, известен на органите на реда, е извършил кражба на икони, кръстове и бижута, оставени в избено помещение. Извършителят е разбил вратата и влязъл с взлом в мазата, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа и е..

публикувано на 23.08.24 в 09:29

Поправителни матури по профилиращ предмет се провеждат днес

Днес се провеждат поправителните матури по профилиращ предмет и за придобиване на професионална квалификация, съобщава БНР.  "Втори задължителен държавен зрелостен изпит. Броят на учениците е малко над 2000 и желанието на зрелостниците за полагане на изпит по втория предмет е почти същата, както и на сесия май-юни", каза  заместник-министърът на..

публикувано на 23.08.24 в 08:25

Днес започва "Любовта е лудост", удостояват Франко Неро с почетен знак

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ превръща Варна във филмова столица от днес до 1 септември, включвайки в програмата си най-новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали, съобщават от общинския пресцентър. Официалното откриване на фестивала е от 19:00 ч. днес, 23 август, в зала 1 на Фестивалния и конгресен..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Адресите без ток на 23 август

На 23.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Траката, м-ст Евксиновград, м-ст Ваялар, ул. Христо Динев, част от бул. Княз Борис I, ул. 1-ва, ул. 7-ма, ул. 9-та, ул. 10-та, ул. 11-та и..

публикувано на 23.08.24 в 05:51
Варна, 31.05.2022

Горещо време в петък, възможно е заоблачаване

Утрото в петък ни посреща с лека прохлада и полъх на вятъра. Сутринта ще е слънчево, но след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, следобед ще се обърне от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 29° до..

публикувано на 23.08.24 в 05:49

Поправка в Закона за образованието внасят другата седмица от ПП

"Продължаваме промяната" другата седмица ще внесат проект за промяна на дефиницията за "пропаганда" в Закона за предучилищното и училищното образование.  " Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на..

публикувано на 22.08.24 в 19:52