Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живее ли се без вода 5 г.? Граждани с иск срещу ВиК - Варна

Жителите на аксаковското селищно образувание "Панорама", които протестираха неотдавна заради липса на питейна вода, заведоха колективно дело срещу ВиК дружеството във Варна. Молбата на инициативния комитет е да бъде оповестено в медиите за заведено дело в Окръжен Съд Варна, колективен иск срещу ВиК град Варна за прекратено водоподаване от 5 години. 

Районът е свлачищен, но според хората, живеещи там, от ВИК, община Аксаково и МРРБ нямат воля за изграждане на нов водопровод и укрепване на свлачищните процеси. 

Жителите на тази местност, обединени в инициативен комитет представляващ над 250 вилни имота от град Варна. 

В този инициативен комитет са обединени хората от селищните образувания Панорама 1, Панорама 2, Панорама 3, Кипарис и Обзор. 

На 14.05.2021г. бяха разлепени съобщения на спирки "Панорама", "Обзор" и "Кипарис".

Публикуваме съобщението без корекции: 

СЪОБЩЕНИЕ

Уведомяват се всички заинтересовани лица – обитатели, собственици и титуляри на право на ползване на имоти от селищни образувания Панорама I, ЕКАТТЕ 84811, Панорама II, ЕКАТТЕ 84825 и Панорама III, ЕКАТТЕ 84832, находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна, засегнати от спиране на водоподаването в района, че в Окръжен съд Варна е образувано търговско дело № 1350 от 2020г., с предмет КОЛЕКТИВЕН ИСК ЗА ОСЪЖДАНЕ НА „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – ВАРНА“ ООД, с ЕИК 103002253, със седалище и адрес на управление: гр.Варна, р-н Приморски, ул.Прилеп № 33

ДА ПРЕУСТАНОВИ нарушението си по чл.1, ал.1 и ал.2 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги и по чл.41, ал1, ал.5, вр.с ал.4 и ал.6 от Наредба №4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите, както и чл. 7, т.1 и т.12 от ОУ на ответника от 11.08.2014г., изразяващо в неизпълнение на задълженията му по посочените нормативни текстове и в спирането на подаване на вода за питейно-битови нужди на потребителите на ВиК услуги от селищни образувания Панорама I, ПАНОРАМА II, и ПАНОРАМА III, находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна.

ДА ВЪЗСТАНОВИ на осн.чл.41, ал.2, т.1 от Наредба №4/14.09.2004год., в нормативно определените срокове, от влизане на решението в сила, услугата по водоснабдяване на потребителите на ВиК услуги от селищни образувания Панорама I, ЕКАТТЕ 84811, ПАНОРАМА II, ЕКАТТЕ 84825 и ПАНОРАМА III, ЕКАТТЕ 84832, и трите находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна, като до възстановяване на водоподаването да осигурява питейна вода за населението, а В УСЛОВИЯТА НА ЕВЕНТУАЛНОСТ на основание чл.41, ал.6 от от Наредба №4/14.09.2004год. да осигурява питейна вода за населението до възстановяване на водоподаването

В срок до 04.07.2021г. увредените лица могат да заявят, с нарочна писмена молба, депозирана по делото, че ще участват в процеса или ще осъществят защитата си самостоятелно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49

Двама маскирани мъже ограбиха магазин във Варна

Въоръжен грабеж е извършен в магазин за хранителни стоки във Варна. Двама маскирани мъже нахлули в търговския обект и заплашили касиерката с пистолети, предаде БНТ. Крадците са взели дневния оборот и тютюневи изделия от магазина. Служителката е стресирана, но не е пострадала. Маскираните мъже нахлули в денонощния хранителен магазин малко след 22..

публикувано на 02.07.24 в 17:45

Варненските седмокласници на второ място в страната по резултати на НВО

Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София средно са изкарали 65,16 точки. Разликата в успеха по математика между Варна и София е..

публикувано на 02.07.24 в 16:15

Готвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели"

Подготвят основен ремонт на СУ "Неофит Бозвели", какъвто не е правен от създаването на училището през 1981 година, съобщават от общинския пресцентър. Със средства от родители през годините само са освежени занималните на подготвителните групи.  През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има..

публикувано на 02.07.24 в 15:05

МРРБ отчете старт на основен ремонт и строителство на близо 145 км пътища

Строителство и основен ремонт на близо 145 км магистрални участъци и главни републикански пътища са започнати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в мандата на служебното правителство от 9 април до края на юни. За по-малко от три месеца е възобновена работата по всички важни направления и всички приоритетни сектори в ресора на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Седмокласниците правят сериозна крачка напред в резултатите от НВО по математика

Резултатът по НВО по Български език и литература за 7 клас е 54.60 точки. Има известен спад от 44 стотни спрямо миналата година, но тази цифра е в рамките на статистическата грешка. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде БГНЕС. Можем да отчетем една успешна година като цяло, по-добрите резултати са резултат от..

публикувано на 02.07.24 в 11:15
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов за Николай Марков: След първия парламентарен ден този човек тотално се промени

"Бях принуден да се извинявам заради тези мои твърдения, че някои от нашите депутати може би по някакъв начин им е оказан натиск или са взели финансови средства, за да променят своето становище по темата – това, което изказахме по време на изборите. Имам запис с полк. Николай Марков и Дарин Георгиев, които казват, че ще гласуват за програмно правителство..

публикувано на 02.07.24 в 09:10