Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесени пунктове за имунизация срещу Covid-19 във Варна

Снимка: БГНЕС

Два изнесени пункта за ваксинация срещу Covid-19 работят днес във Варна.

Единият е разположен на територията на "Метро" - Варна (улица "Атанас Москов" 2) и ще работи до 18 часа.

Вторият се намира на територията на "Технополис Варна 2", с адрес булевард "Цар Освободител" 267. Работното му време е също до 18 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Кризата в ДПС може да се окаже полезен процес

В следобедните часове вчера Върховният административен съд (ВАС) окончателно спря коалицията на Ахмед Доган "Демокрация, права и свободи-ДПС" от участие в парламентарните избори на 27 октомври. Засега на поддръжниците на почетния лидер на ДПС им остава да разчитат на резервния си вариант – да използват листите на коалицията "Алианс за права и..

публикувано на 13.09.24 в 09:58

Вноската по ипотечен кредит - нагоре след 1 октомври

Мерките на БНБ да затегне ипотечното кредитиране от 1 октомври няма да повлияят съществено върху обема на сделките с недвижими имоти. Това коментира пред Радио Варна Добромир Ганев, член на УС на Националното сдружение недвижими имоти. Причината е в ниския дял на хората, които разчитат на ипотечен кредит, за да си купят жилище във Варна...

публикувано на 13.09.24 в 09:30

Близо 400 украински деца ще започнат новата учебна година във варненски училища

Близо 400 украински деца ще започнат новата учебна година във варненски училища. Това каза началникът на Регионалното управление по образованието (РУО) Ирена Радева. Допълнителни часове по български език и консултации ще бъдат предоставяни на желаещите, каза още тя. Недостиг на учители има по природни науки - физика, химия и биология. На места липсват..

публикувано на 13.09.24 в 09:24

Жители на Пчелина затвориха улица "Прилеп"

Жители на варненската местност Пчелина излязоха на пореден протест тази сутрин.  Те блокираха ул. "Прилеп" за  близо час. Причина за недоволството им е неспазеният срок за възстановяване на улиците след разкопаването им заради реализацията на големия ВиК проект. Те поискаха нормална инфраструктура, добро сметосъбиране и казаха, че вече не вярват на..

публикувано на 13.09.24 в 08:35

Жители на Пчелина отново излизат на протест, готвят се да затворят ул. "Прилеп"

Жители на местност Пчелина заявиха пълна готовност за протестни действия заради лошото състояние на пътната инфраструктура. В писмо до медиите те посочват, че недоволството им е продиктувано от неизпълнените обещания и неспазените срокове от страна на пътната фирма да възстанови улиците до първоначалното им състояние. Потърпевшите отново подчертават, че..

публикувано на 13.09.24 в 07:00

Решават дали да обявят частичното бедствено положение и за друг район на Варна

Тази сутрин ще стане ясно дали ще се разшири обхватът на частичното бедствено положение на територията на Варна, след като районните кметове представят докладите си за щетите от силната буря и дъжд. Това съобщи кметът на града Благомир Коцев след заседанието на кризисния щаб в Общината. След като видим докладите, ще преценим дали да остане този..

публикувано на 13.09.24 в 06:55

Слънчево в петък

Днес през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. В ранните сутрешни часове на места видимостта ще е намалена от мъгла. Вятърът ще е много слаб от юг. Минималните температури във вътрешността ще са ниски от 11° до 16°, по крайбрежието по-високи 15°-20°. До обяд ще бъде слънчево, но впоследствие от запад ще се появи висока облачност,..

публикувано на 13.09.24 в 06:13