Мариела Чобанова е единствената варненка достигнала до финалния етап на кулинарното състезание „Hell s Kitchen”. Записва се като на шега за надпреварата, сподели самата тя в интервю за "Радио Варна".
"Имах два варианта. Единият беше да си "клатя краката" и да ме изгонят още в началото или да взема черна куртка и да настигна другите участници в надпреварата. Това беше съвет, който ми даде самия шеф Виктор Ангелов. Много съм горда със себе си, че успях", заяви Мариела.
"Освен нови рецепти, състезанието ме научи и на още много важни неща като начин на мислене в кухнята и издръжливост", сподели още колоритната готвачка.
Мариела е преминала кулинарен курс във Висшето училище по мениджмънт, а преди две години основава и фирма за кетъринг. Скоро предстои да открие и заведение за суши, бъбъл гофрети и сандвичи.
"Кулинарията е моето хоби, което обаче може да се превърне и в мое бъдеще", каза още Мариела Чобанова, която иначе учи за инженер. Тя допълни, че никой от семейството й не се е занимавал с кулинария.
Записвала се е и за други кулинарни формати, но не е участвала поради липса на достатъчно свободно време, тъй като съчетава грижите за семейството и 3-годишното си дете с ученето и бизнеса.
Мариела Чобанова разкри и една любопитна рецепта за шоколадов сос за телешко или свинско месо.
"Разтапяте си шоколад, прибавяте балсамико, сол и черен пипер на вкус", съветва Мариела.
Младата кулинарка определи вкуса на своя живот като сладко-пикантно-горчив или както каза "от всичко по много".
Чуйте разговора на Даниела Стойнова с Мариела Чобанова:
Интервю с Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. За тези, които не са чували, няма да обясняваме. За тези, които са чували – е безсмислено да обясняваме. Тогава направо на темата – на 8 юли SOULFLY, племето на Max, ще се разсели в „Маймунарника“ в София за поредния български..
Легендарният първи албум на Атлас „Кукла” ще оживее отново за феновете на българския рок от началото на 90-те години. Някога издаден само на касетка, сега „Кукла” ще бъде преиздаден за първи път с ремастериран звук на винил и компакт диск . Над новото издание на „Кукла” работят двама дългогодишни фенове на Атлас, а плочата е произведена в “Rakamakafon”,..
Интервю с Anders Johansson (TUNGSTEN, екс-Yngwie Malmsteen, екс-MANOWAR) TUNGSTEN се събират през 2019 година, без да броим трите години преди това под друго име. Групата има вече четири албума, последният „The Grand Inferno“ излезе през 2024. През тази година бандата за първи път ще свири в България. Мястото е село Могилово, а събитието,..
Варненецът Калоян Колев отива на финал на международна надпревара по приготвяне на паеля във Валенсия през септември. Този негов успех поставя Варна в топ 12 по приготвяне на паеля в света. Квалификацията се проведе в Бургас в два кръга, а шеф Колев побеждава в последния кръг с паеля със 100% български продукти - заек, токачка, черен трюфел и черен..
В професионалния риболов няма млади хора, все по-малко са тези, които искат да се занимават с тази професия. Това каза Емил Милев, председател на сдружение "Черноморски изгрев". Всички искат да работят на бюро с чисти дрехи, добави той и посочи, че риболовът трябва да бъде страст, а не само начин за изхранване. Милев изрази оптимизъм за..
Макар и в разгара на летния сезон, спасителите по родното Черноморие продължават да се борят не само с капризите на времето и морето, но и с човешката безотговорност. Срещаме се с Веселин Георгиев – спасител с дългогодишен опит, който в момента работи на плаж Кабакум във Варна. Сезонът започна. Има ли вече проблеми с туристите и..
В „Сказание за Карина и Габриел“ необятната фантазия на писателя Марин Трошанов и чудесните илюстрации на легендарния художник Петър Станимиров повеждат читателя на пътешествие към свят, населен с китни селца, шумни градове, тайни подземни лаборатории и портали към скрити светове. Орди плъхове изскачат отвсякъде, зловещи котки се спотайват в сенките,..