Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Коцев: Много е опасно, когато политиците започват да говорят като жълта медия

| обновено на 03.05.23 в 21:53
Благомир Коцев

Много е опасно, когато политиците започват да говорят като жълта медия. "Крадецът вика: Дръжте крадеца". Това каза Благомир Коцев, бивш областен управител и член на партия "Продължаваме промяната", в отговор на нападките на кмета на Варна Иван Портних по негов адрес по различни теми - от начина на придобиване на комплекса на семейството на Коцев в Морската градина до жалбите срещу спирането на колите в парка.

Това, което виждаме, е една тенденция, която се забелязва особено в редиците на нашите опоненти - някои депутати от ГЕРБ-Варна - да раздават присъди по телевизията, да използват квалификации, някои от които много нецензурни, да вменяват и внушават тези, които са откровени лъжи, каза бившият областен управител.

Той посочи, че интересът към него от страна на ГЕРБ-Варна се засилва с встъпването му в държавната администрация. Коцев припомни, че повод за честите обвинения през последните месеци от страна на политическите му опоненти, са преместваемите обекти (сламени беседки), разположени на поляна, държавна собственост, около семейното заведение.

Много ясно обясних и в социалните мрежи, че това са напълно законни обекти, с издадени разрешения от две администрации, каза Коцев и допълни, че разрешение за проекта има от областния управител през 2019 година. Общината е издала разрешително след експертен съвет и 25 експерти са се произнесли с положително становище, след което следва и одобрението от главния архитект.

Попитан какво мисли за създалата се ситуация около главния архитект на Варна Виктор Бузев, на когото му бе поискана оставката и последва отстраняване от длъжност, той коментира, че ходът е очакван, и кметът Иван Портних се опитва да препише на него всичките грехове от своето управление и да измие ръцете си.

Гражданите на Варна много добре разбраха какво се опитва да направи след всички критики, които получи за своето управление през последните 10 години. Нямаше как да не потърси начин да получи индулгенции от обществото и очевидно това беше начинът, каза Коцев и припомни, че Портних и Бузев работят заедно вече 9 години.

Коцев опроверга думите на Портних, че семейството му се е сдобило с комплекс "Хоризонт" срещу жълти стотинки, благодарение на Костовата приватизация, като посочи, че това не е така и родителите му го купуват много по-късно на пазарна цена.

Портних използва 10% от истината, смесва я с измислици и с някаква емоция излиза и казва нещо, а чувайки го от човек с такъв авторитет, хората започват да смятат думата му за чиста монета, каза бившият областен управител.

Благомир Коцев се защити и относно нападките, че той е един от главните виновници за коли в Морската градина с жалбите му срещу кметска заповед.

Според него текстът не е прецизиран и в една част той е в услуга на собственици на имоти в парка, приближени до властта, а за други обекти, включително за заведения за хора с увреждания, забраната създава затруднения.

Коцев е категоричен, че в Морската градина не трябва да има автомобили и е парадоксално, че се разпродават съществуващи паркинги.

Като пример посочи паркинга на спирка "Акациите", чиято цел е да поема потока от коли.

От една страна Общината дава разрешение за строителство и унищожава паркингите и съществуващата инфраструктура, а от друга твърди, че иска да спре колите в Морската градина и насочва агресията си към собствениците, каза той и припомни поговорката  "Крадецът вика: Дръжте крадеца".

Той е на мнение, че обещанията на кмета за създаване на подземни паркинги е само предизборен пи ар, както и много други планове, които след изборите остават нереализирани и забравени.

Чуйте повече в интервюто на Жоро Бекяров в предаването "Позиция" с Благомир Коцев:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00

Кристиан Ивковски: Един ден ще направя свои открития във физиката

15-годишният варненец Кристиан Ивковски спечели първо място в конкурса "Физиката през вековете" в конкуренцията на 1600 участници от средните училища във Франция и френските училища по света. Конкурсът е организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на Годината на физиката. Осмокласникът от Френския лицей „Шарл Перо“-Варна, спечели..

публикувано на 03.07.24 в 09:31

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): Дъщеря ми е най-големият фен на JUDAS PRIEST

Интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS) Повече от 50 години британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST пазят и разпространяват хеви метъла по целия свят. Само преди няколко месеца Боговете на метъл издадоха поредния урок по хеви метъл – техният „Непробиваем щит”. И той е точно такъв, категоричен е китаристът Richie Faulkner...

публикувано на 03.07.24 в 08:15

Румен Генов: Силата на спортния журналист е личният контакт със спортисти и треньори

2 юли е Международен ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортната преса.  Първият конгрес на асоциацията е проведен в Париж от 1 до 3 юли 1924 г. с участието на представители на 29 държави.   Спортната журналистика отразява социалните и професионалните аспекти на спорта...

обновено на 02.07.24 в 17:10

Oscar Dronjak (HAMMERFALL): Ние бяхме там!

Интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL) През август шведските хеви метъл маниаци HAMMERFALL ще издадат 13-тия си студен албум „Avenge the Fallen”. Преди това обаче групата ще участва и на фестивала в село Могилово – „Midalidare – Rock In The Wine Valley” (12-14 юли). Oscar Dronjak, китарист, основател и основен композитор на HAMMERFALL даде..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Богословът Иван Йовчев: Патриарх Даниил ще бъде консенсусна фигура

Патриарх Даниил е избран за глава на Българската православна църква. Той е досегашен Видински митрополит. Изборът е факт след изключително оспорвано гласуване в два тура. Новоизбраният патриарх Даниил е диалогична личност, със сигурност той ще бъде една консенсусна фигура. Погрешно се артикулира в общественото пространство, че е краен в решенията си...

публикувано на 02.07.24 в 08:30