Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Янчев: Ще е провал, ако не спечелим купата

Автор:

Старши треньорът на ЦСКА Тодор Янчев даде брифинг преди реванша от ½-финалите в турнира за Купата на България. Първата среща между двата отбора завърши с успех с 3:2 за „Армейците“.

„Мина първото полувреме на така наречения полуфинал. Утре е второто полувреме. Това е полуфинал, в който и двата отбора искат да играят финал. Убеден съм във възможностите на нашия отбор и можем да подходим още веднъж сериозно и да направим решаващата крачка“, започна Янчев.

„Когато не побеждаваш, не е добре, когато имаш високи амбиции. Хубавото е, че точковата разлика на третото място остава, но това не ме успокоява. Загубихме, получихме гол в последната минута, но във Варна пък вкарахме в последната минута. Реалист съм и вярвам, че ще видя едно добро лице. Винаги след загуба настроението е малко понижено. Силният е силен, когато падне и може да стане, да се пребори с препятствието, което има“, продължи той.

„Работим върху всички компоненти. Разчитам да сме по-концентрирани и да не допускаме минусите, които допуснахме в последните два мача. Очаквам различен Локомотив, искат да играят финал и това е мачът на сезона, както и за нас. Случиха се някои неща в кухнята, в самия клуб, но не искам да навлизам в подробности. Ще видим един Локомотив, който иска да играе финал и тези резултати няма да повлияят по никакъв начин. Ще играем за победа, защото историята показва, че и в европейския и световен футбол, когато отбор има преднина и играе за равен или минимална загуба, тези сметки не стават. Мачът започва при 0:0. Този мач в „Надежда“ не го броя. Трябва да победим и да играем за победа. Дузпите са част от тренировъчния процес, по-специално, когато се играят турнирни битки. Един треньор трябва да подготви отбора си за всичко и аз не правя изключение.

И двата ни мача с Локомотив бяха с много голове, надявам се да не допуснем сега много. Това е мач, който може да отиде във всяка посока. Турнирен сблъсък, от който можем да очакваме всичко. Лично за мен ще считам за провал, ако не спечелим Купата. Възпитавам съм по друг начин и за мен ще бъде провал. Голът си е гол аванс, но не искам да си мислим, че всичко е решено. Не се успокоявам и не искам да внасям успокоение в редиците. Има още 90 минути, които ще решат изхода от битката и кой ще играе финал. Лично аз, този резултат не го броя, започваме от 0:0“, добави той.

Янчев коментира състоянието на Ивайло Чочев и Бирсент Карагарен: „Ивайло вече е готов, тренира. Записа минути в последния мач. Той и Карагарен вече са готови и мога да разчитам на тях. За съжаление, не съм обнадежден за завръщането на Райън Бидунга до края на шампионата. Ако се върне, ще е чудо. Има си своя медицински проблем, който се надявам да отшуми“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Джартов: Пожароприложният спорт е полезен за нашата система (ВИДЕО)

Александър Джартов е директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност защита на населението" – МВР в България. Той е специален гост на 10-ия юбилеен турнир по пожароприложен спорт „Одесос“ във Варна. Г-н Джартов се появи   и на стадион „Локомотив“, където се провеждат състезанията. Той даде специално интервю за Радио Варна.

публикувано на 03.10.24 в 11:23

Елвира Краснобаева: Решението ми е категорично и е в полза на семейството ми

Най-перспективната състезателка у нас - художествената гимнастичка Елвира Краснобаева, заяви, че напуска в България, отива да живее в Русия и да се състезава за Армения. Нейното решение е категорично, подчерта в интервю за Радио Варна гимнастичката, която обясни, че причините за него са изцяло семейни.  Елвира Краснобеава заменя България с..

публикувано на 03.10.24 в 09:56

Теодора Найденова триумфира с титлата

Теодора Найденова (ТК "Несебър 2015", Несебър) спечели титлата на сингъл при девойките на Държавен турнир до 18 г. в Несебър. Надпреварата от календара на БФТенис се провежда на кортовете на ТК "Егалите", гр.Несебър. Във финалната среща Теодора Найденова (ТК "Несебър 2015", Несебър) победи с 6:2, 6:2 Александра Момчилова (ТК "Каратанчева", гр. София). На..

публикувано на 03.10.24 в 08:55

Шампионска лига, резултати

Резултати от мачовете в Шампионска лига, играни снощи Жирона – Фейенорд 2:3 Шахтьор Донецк – Аталанта 0:3 Астън Вила – Байерн Мюнхен 1:0 Бенфика – Атлетико Мадрид 4:0 Динамо Загреб – Монако 2:2 Лил – Реал Мадрид 1:0 Ливърпул – Болоня 2:0 РБ Лайпциг – Ювентус 2:3  Щурм Грац – Брюж 0:1

публикувано на 03.10.24 в 08:52

Лудогорец гостува на Виктория /Пилзен/

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на Виктория (Пилзен) в среща от втория кръг на основната фаза в Лига Европа. Двубоят ще ръководи унгарецът Тамаш Богнар. Начало на срещата 22:00 часа. Нашият тим започна участието си със загуба 0:2 в Разград от Славия (Прага). Този неуспех докара начело на отбора Игор Йовичевич за старши треньор, който смени..

публикувано на 03.10.24 в 08:48

Силно състезание по спортна стрелба във Варна

На 12 и 13.10.24 г на "Спортпалас" ще се проведе турнир "Не на дрогата" по спортна стрелба. Варненският клуб е домакин на това състезание.  Откриването е на 12.10.24 от 15.00 ч. Закриване на 13.10.24.около 16.00 ч.  Очакват се около 90 състезатели от цялата страна.

публикувано на 03.10.24 в 08:43

90 лодки от България и Румъния пристигат за регата "Дионисополис"

От 3 до 6 октомври Белият град е домакин на петото издание на международната регата "Дионисополис". В Балчишкия залив уменията си за ловене на вятъра ще покажат ветроходци в класовете "Оптимист", "Илка 4", "Фин" и "420". По предварителна заявка ще участват около 90 лодки от България и Румъния, съобщи председателят на балчишкия морски клуб Александър..

публикувано на 02.10.24 в 19:37