Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 24 юли 2023 г. със Сияна Спиридонова

Туристите по родното Черноморие вече могат да резервират чадър и шезлонг на плажа чрез специална платформа. Досега са се включили около 30 ивици, сред които са плажовете в Бургас, Созопол, Слънчев бряг и Несебър.

Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията ще потърсят съдебна отговорност от клиента, който преди няколко дни се оплака, че е платил стотици левове за пържоли, консумирани в заведение на морето. Това съобщават в свое отворено писмо двете съсловни организации.

Предложението за промяна на националния празник на България е фал старт на процеса и на идеята за конституционна реформа на ПП-ДБ -това заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се среща с ръководствата на общински и областни организации по повод предстоящите местни избори. Нинова коментира,че левицата няма да участва в безсмислени разговори и да губи време.

Депутати от ДПС са направили предложения за промени в Закона за горите. Предлага се със 150 процента да бъде увеличено количеството на дървата за огрев за домакинствата, които имат право на евтини дърва. „Целта на промените е да се купят местните избори в малките общини, където управлява ДПС и където почти всички домакинства получават дърва“. Това мнение изрази бившият зам.-министър на околната среда и водите Тома Белев, който е част от екипа на „Зелени закони“. В интервю за Радио Варна той коментира, че често кметове искат от горските стопанства дърва за огрев, които са в много по-голями количества от необходимото.

Днес се навършват 75 години от рождението на добруджанския поет Йордан Кръчмаров (1948-1986). В навечерието на годишнината в двора на читалище “Свобода - 1897” в родното му село Гурково бе открит негов паметник, изнесен музикално-поетичен рецитал под името “Кентавърът с къси панталон” и награждаване на лауреатите в първия Национален поетичен конкурс “Сол за живите” в негова памет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дирижабъл, Атанас Хранов

По първи петли на 8 юли с Ваня Славова

В жегата на юли отново ще бъдем заедно, за да споделим времето между зората и изгрева и да посрещнем новия ден: 8-ми юли, обикновен, необикновен, в отпуск или работен, важното е да бъде изпълнен с енергията на лятото. Топли ефирни поздрави от екипа от второ студио на Радио Варна: Ваня Славова пред микрофона и Милица Панайотова зад..

публикувано на 07.07.24 в 10:59

"Джем сешън" на плажа: Епизод 1

Радио Варна и клуб Menthol си подават ръка за две специални издания на обедното музикално предаване "Джем сешън" от варненския плаж! На 4 юли 2024 г. се състоя първото от тях, в което младите варненски вокалисти Моника Парушева , Ивета Тодорова и Иван Славов представиха песни от българската и световната сцена заедно с утвърдените музиканти..

публикувано на 06.07.24 в 16:51
Chart

#770 ТОП 20 (05.07-12.07.2024)

публикувано на 05.07.24 в 18:53

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 юли със Светлана Вълкова

Художникът Атанас Хранов с „Дирижабъл“ в Галерия „Папийон“ 18 художници в традиционния художествен пленер „Русалка 2024“ Съвременно изкуство в Ре Бонкърс – „HOME 2124“ Християн Облаков представя новата си книга „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ „Бохеми“ на сцената на Опера в Летния театър „Тайните на..

публикувано на 05.07.24 в 12:06

НОВИЯТ ДЕН на 5 юли с Иван Барбов

Ако рано сутринта се чувствате все едно сте гледали мач на Англия на европейското първенство по футбол и ви се спи, побързайте да превключите на честотите на Радио Варна. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще ви „ободрим“ с много и интересни ефирни срещи, актуални новини и хубава музика. Проследете събуждането на новия ден в компанията на..

публикувано на 05.07.24 в 05:58

НОВИЯТ ДЕН на 3 юли с Мариела Димитрова

П ризив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса , ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята” . В 8:30ч. Днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите , за да внесат п одписка , подкрепена от почти пет хиляди българи ...

публикувано на 03.07.24 в 06:10

НОВИЯТ ДЕН на 2 юли с Иван Барбов

„Денят ми започва с това, че ми се спи и завършва със същото“, гласи мисъл на неизвестен автор в социалните мрежи. Ако и вие се чувствате все едно сте гледали мач на Англия на европейското и ви се спи толкова рано, най-добрият начин да се ободрите е да превключите на честотите на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и..

публикувано на 02.07.24 в 06:33