Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 28 август 2023 г. със Сияна Спиридонова

Близо 10 са проверките, извършени от началото на годината от Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" на бензиностанции и газостанции във Варна и региона. Това съобщи по повод случилото се в Румъния главен инспектор Антон Ангелов, който изпълнява длъжността директор на ОДПБЗН.

Малко над 8,4 милиона лева ще разпредели Национален фонд „Култура“ до края на настоящата година, чрез две програми за финансиране на проекти, наречени „Създаване“ и „Разпространение“. Това съобщи във Варна директорът Сава Драгунчев, който участва в информационна среща с местни организации по покана на ръководството на Община Варна.

Седемнайсетгодишният шахматист Момчил Петков от Добрич реализира впечатляващо класиране на Гранд При класик, провело се в град Арад, Румъния, този месец. В четвъртия етап на мащабното събитие, с общ награден фонд от 175 000 евро, участие са взели 424-ма играчи от 28 държави, сред които 21 гросмайстори и 147 носители на титли.

Какво е финансовото състояние в момента на единствената белодробна болница в Североизточна България - тази във Варна. Управителят на лечебното заведение доц. Христо Ганчев днес бе на среща с Областния управител на Варна доц. Адриана Андреева.

Започва Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България е съдомакин. Мачовете ще се играят във Варна. Всички се надяват факторът домакинство да окрили българските национали. С коментар по темата - президентът на родната федерация Любо Ганев.

Рубрика "Лесна работа" с Даниела Иванова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в четвъртък, 3 октомври

По казуса с основно училище „Константин Арабаджиев“ във Варна - мнението на протестиращите и на РУО - Варна; Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея"; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Кога и дали ще старира мащабният ВиК ремонт на вход/изхода на Варна?; Рубрика "Спорт" с Румен Генов - интервю с..

публикувано на 03.10.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Мариела Димитрова

Защо ще протестират тази сутрин в 8.30 часа родители на деца от варненското ОУ "Константин Арабаджиев". Репортаж в 8.10 часа. Преди няколко дни гръмна новината за българските туристи, останали блокирани повече от денонощие на летището на гръцкия остров Корфу. Полетът им за България на няколко пъти е бил отлаган, заради техническа неизправност..

публикувано на 03.10.24 в 06:16

НА СВЕТЛО на 2 октомври с Валерия Василева

Дело срещу Община Варна за отказан достъп до информация заведе управителят на варненска електронна медия Георги Костов. Туризмът и международната геополитическа обстановка - интервю с Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас и туроператор на немския пазар. В рубриката „Свидетелства от Варна“ на Любомир Кутин..

публикувано на 02.10.24 в 13:45

Радио Варна на 90 - епизод 8

В осмия епизод, излъчен на 28 септември 2024 г., отново говорихме за предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В предходното, седмо издание, Ви разказахме за част от предаванията на Радио Варна от петото десетилетие - някои от тях на морска тематика: „На морската ни граница“, „За работниците от пристанищата на Сталин и..

публикувано на 02.10.24 в 11:47

НОВИЯТ ДЕН на 1 октомври с Иван Барбов

„Когато станеш сутрин и денят ти тръгне наопаки, дай му втори шанс – легни си пак“. До това прозрение е стигнал някой, който явно не обича да става рано. Има един сигурен начин новият ден да не тръгне наопаки, колкото и рано да сте станали – като го започнете с чаша кафе на честотите на Радио Варна. В сутрешното радиоприключение ще ви..

публикувано на 01.10.24 в 06:00

На село в Ново Оряхово

Село Ново Оряхово е изцяло българско село.  В него няма роми, но няма и свободни къщи за продан. Историята му е стара. Припомня ни я кметът Веска Петрова:

публикувано на 30.09.24 в 15:46

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 30 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE). Бамби Никифоров за соловия му дебют 4DIs и албума "Vol.0". Втори "Wretched Feast" (12 октомври, Бургас) – разговор с Радина Найденова. Йосиф Милчов ("Autumn Souls Of Sofia") за концерта на RAGE (6 октомври, София). В..

публикувано на 30.09.24 в 14:25