Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 18 януари с Иван Барбов

Морето във Варна
Снимка: Д. Дончева - Радио Варна

Някой беше казал, че ако звънне будилникът, значи по-добрата част от денонощието вече е минала....Съгласни ли сте?

Точно в 6.00 часа ще „звънне“ и ефирният будилник на Радио Варна за да оповести, че е дошла още по-добрата част от денонощието – новият ден. Заедно с Емилия Николова и звукорежисьора Милица Панайотова очакваме всички ранобудници като нас, успели с лекота да преодолят земното притегляне към леглото и да превключат на любимите честоти, да се понесем на поредното вълнуващо радиопътешествие във времето до 10.30 часа.

Ще завъртим „руля“ към актуалните теми, интересните ефирни срещи и новините, а на музикалния пристан ни очакват страхотните песни, подбрани от Димитър Димитров.

Ето и темите днес:

Навръх Атанасовден: Разказваме ви историята на храма „Свети Атанасий“ във Варна.

Вече започна издаването на безплатните абонаментни карти за пътуване с градския транспорт за деца до 14 години. Какви документи са нужни и какви други важни неща трябва да знаят хората за да избегнат затруднения при издаването им? Отговорът на тези и още въпроси потърси Нина Милошевич от управителя на ОП ТАСРУД инж. Милко Лалев.

Със сигурност на пунктовете ще ни издадат истински карти за автобусите. Но дали винаги касовите бележки, които ни издават в търговските обекти са истински? От НАП вече пуснаха мобилно приложение, с което да разберем дали даден касов бон е фалшив. Повече за него в репортаж на Емилия Николова.

Преди това с Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България ще коментираме идеята за създаване на специални полигони за шофиране в ексремни условия, които да станат задължителна част от шофьорския курс. Как ще изглеждат тези полигони и какъв ще бъде техния принос в по-добрата подготовка на младите водачи?

Забравените: Защо след започнал още през септември ремонт по част от улица „Мир“ все още има разкопани тротоари?

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Град Нови пазар е първата спирка за тази година на пътуващата изложба на Международния Екслибрис конкурс във Варна. За нея разказва галеристът Нели Вълчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#779 ТОП 20 (04.10-11.10.2024)

публикувано на 04.10.24 в 18:58
автор: Велислава Гечева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 4 октомври със Светлана Вълкова

14 – 15 часа Арх. Станчо Веков с „Юбилейна изложба х 3“  „Рицарят на стоманените дами“ - Живко Седларски, представя скулптура във ФКЦ Паметен знак на актьора Кирил Господинов – Баш Майстора - поставиха в градинката зад Варненския театър 15 – 16 часа Три изложба във Варна: „Приказки за ангели и риби“ на..

публикувано на 04.10.24 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН на 4 октомври с Иван Барбов

„Усмивката е щастие, което ще откриете точно под носа си“, гласи послание на мъдрите хора. Усмивки и добро настроение ще намерите и на честотите на Радио Варна ако се настаните удобно на тях във времето от 6.00 до 10.30 часа. С усмивка и кафе ви очакват Иван Барбов, звукорежисьорът Иван Тасев и Доротея Николова, която ще ви държи в..

публикувано на 04.10.24 в 07:50

НА СВЕТЛО в четвъртък, 3 октомври

По казуса с основно училище „Константин Арабаджиев“ във Варна - мнението на протестиращите и на РУО - Варна; Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея"; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Кога и дали ще старира мащабният ВиК ремонт на вход/изхода на Варна?; Рубрика "Спорт" с Румен Генов - интервю с..

публикувано на 03.10.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Мариела Димитрова

Защо ще протестират тази сутрин в 8.30 часа родители на деца от варненското ОУ "Константин Арабаджиев". Репортаж в 8.10 часа. Преди няколко дни гръмна новината за българските туристи, останали блокирани повече от денонощие на летището на гръцкия остров Корфу. Полетът им за България на няколко пъти е бил отлаган, заради техническа неизправност..

публикувано на 03.10.24 в 06:16

НА СВЕТЛО на 2 октомври с Валерия Василева

Дело срещу Община Варна за отказан достъп до информация заведе управителят на варненска електронна медия Георги Костов. Туризмът и международната геополитическа обстановка - интервю с Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас и туроператор на немския пазар. В рубриката „Свидетелства от Варна“ на Любомир Кутин..

публикувано на 02.10.24 в 13:45

Радио Варна на 90 - епизод 8

В осмия епизод, излъчен на 28 септември 2024 г., отново говорихме за предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В предходното, седмо издание, Ви разказахме за част от предаванията на Радио Варна от петото десетилетие - някои от тях на морска тематика: „На морската ни граница“, „За работниците от пристанищата на Сталин и..

публикувано на 02.10.24 в 11:47