Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат работници от озеленяването да извършват и леки ремонти из града

Предлагат работници от озеленяването да извършват и леки ремонти из града. Да бъде преструктурирано общинското предприятие, занимаващо се с озеленяването, за да може да поеме и изпълнението на малки козметични ремонти в градската среда във Варна. Това предложение на кмета на Варна бе разгледано по време на заседание на Временната комисия "Структури и общинска администрация", съобщиха от пресслужбата на ОбС-Варна. Целта е мобилни екипи да отстраняват повреди на елементи на градската инфраструктура вследствие на износване, метеорологични явления, вандалски прояви и др.

Предложението е да се направят трансформации на длъжности  в предприятието при запазване на общата численост на персонала от 330 души. Част от промените предвиждат 10 щатни бройки на длъжност „Работник озеленяване“ да се преобразуват в длъжност „Работник поддръжка леки ремонти“. За да може предприятието да поеме новата дейност, е необходимо допълнително финансиране в размер на 760 000 лева, стана ясно на заседанието.

При обсъждането на предложението в зала „Пленарна“ възникнаха въпроси доколко е уместно леките ремонти да бъдат възложени на ОП „Управление на проекти и озеленяване“. Съветници изказаха мнение, че тази структура трябва да намери място в районните кметства.

Техни колеги попитаха дали работниците по озеленяване имат необходимата квалификация да осъществяват ремонтна дейност.  Поставен бе също въпрос дали има система за управление на процесите – от регистрацията на сигнала до неговото отстраняване, както и има ли анализ какъв обем от работа ще могат да поемат екипите. Заради неяснотите около организацията на новата дейност и материалната й обезпеченост съветниците върнаха предложението за преработка. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат пенсиите от понеделник

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник) и ще завърши на 21 октомври (понеделник). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври. На 3 октомври на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени..

публикувано на 01.10.24 в 09:16

Варна ще привлича гости от скандинавските страни за здравен туризъм

Варна ще привлича туристи от скандинавските страни, изпращани и финансирани от здравните им каси. Във Варна здравният туризъм е една от възможностите, които се разработват за утвърждаването на морската столица като дестинация на четири сезона. Това каза проф. Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара. Той допълни, че вече се работи..

публикувано на 01.10.24 в 09:00

Натоварен трафик в района на двете кули дни преди началото на ремонта

Сериозно натоварен е трафикът в района на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик" и "Република" до входа на Варна от АМ "Хемус" , видя репортер на Радио Варна. Само след няколко дни на това място се очаква да започне работата по изграждането на едно от основните съоръжения от мащабния ВиК проект- канализационния колектор на входа на града...

публикувано на 01.10.24 в 08:51

Днес тестват системата BG-Alert и сирените

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа днес, вторник, съобщиха от общинската администрация във Варна.  Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на системата BG-Alert..

публикувано на 01.10.24 в 08:38

Адресите без ток на 1 октомври

В периода 30.09.2024 - 04.10.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Горен чифлик - клиентите, електрозахранени от ТП 2. На 01.10.2024, от 8:30 до 16:30 , поради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия..

публикувано на 01.10.24 в 05:56

Облачно време във вторник с превалявания до обяд

Утрото ни посреща с облачно, дъждовно и ветровито време. Преди обед ще преобладава облачно време и по Северното Черноморие и в Добруджа все още ще превалява. Следобед и валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен, на места по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Максималните..

публикувано на 01.10.24 в 05:55
Левон Манукян, Личен алхив

Арестуваха директора на филхармонията в Разград за присвояване на средства

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград  Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души, предаде БНР. Според държавното обвинение извършените престъпления..

публикувано на 30.09.24 в 19:09