Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади български боксьори на силен турнир в Италия

Автор:

Много силен турнир в Латина, Италия проведоха младите ни таланти, които ще участват на Европейското първенство за ученици следващия месец. Те изкараха близо седмица на Апенините под наставленията на Михаил Таков. Участие в подготовката взеха Стоян Христосков (52 кг), Симеон Спасов (54 кг), Мартин Павлов (60 кг), Никълъс Николов (63 кг) и Антонио Боцев (66 кг). Те бяха част от тристранна среща, заедно с талантите на домакините и Хърватия, след които Таков изрази задоволството си от нивото, което показаха младите ни таланти.
Европейското първенство за ученици започва на 1 август в Баня Лука. Шампионатът в Босна и Херцеговина ще завърши на 11 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес играем с Люксембург

Националният отбор на България днес излиза срещу Люксембург в мач от Лигата на нациите. Срещата в Пловдив ще започне в 19.00 ч. Мачът ще ръководи словенеца Давид Шмайц . Ние сме с четири точки след нулевото равенство с Беларус в Унгария и победата с 1:0 над Северна Ирландия.  Нашите делят първото място в групата заедно с отбора на Беларус, който утре..

публикувано на 12.10.24 в 09:40

Гонят Любо Пенев от Локомотив /Пловдив/

ПФК Локомотив Пловдив официално започна преговори за разтрогване на договора на Любослав Пенев по взаимно съгласие. Разговори ще бъдат водени и с неговите помощници – Атанас Стоилов, Никола Солаков, Ангел Павлов и Мартин Митев.  До окончателното разтрогване на договорите им „черно-белите“ ще бъдат водени от Христо Златински.

публикувано на 12.10.24 в 09:39

Радулов на финал на двойки

Българският национал за Купа "Дейвис" Илиян Радулов се класира за финала на двойки на турнира на твърди кортове в Понтеведра (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара.   19-годишният Радулов и Ярослав Демин (Русия) победиха на полуфиналите с 6:3, 6:4 първите поставени в схемата Емил Хъд и Марк Уайтхаус от Великобритания. Срещата продължи 64 минути...

публикувано на 12.10.24 в 09:38

Загубихме от Германия

Младежкият национален отбор на България загуби с 1:2 от Германия в мач от квалификациите за Европейското първенство в Словакия догодина. Никола Илиев се разписа при изравняването на резултата.  Спорна дузпа донесе успеха на германците.

публикувано на 12.10.24 в 09:37

Лаура Траатс и Ерика Зафирова правят Мастър клас във Варна (ВИДЕО)

Двете олимпийски шампионки по художествена гимнастика Лаура Траатс и Ерика Зафирова днес са във Варна. Двете правят Мастър клас в спортен клуб "Грация". Участват гимнастички от целия град, както и състезателки от други градове. Всъщност в този клас трябваше да бъде и варненката Симона Дянкова, но во последния момент  ангажименти не й позволиха да участва...

публикувано на 11.10.24 в 17:18

Нестеров и Милев на 1/4 финал в Италия

Пьотр Нестеров и Янаки Милев се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира на клей в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара.  Поставените под №4 българи победиха с 6:2, 6:3 Димитрис Сакеларидис (Гърция) и Денис Спиридон (Италия).

публикувано на 11.10.24 в 08:13

Шампионат по кик бокс в Панагюрище

От 11.10.2024г. до 13.10.2024г.(петък до неделя )в гр. Панагюрище ще се проведе Държавното първенство по кикбокс във всички татами стилове. Състезанието ще се съ състои в многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ в партньорство между Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, община Панагюрище и местната комисия за борба срещу..

публикувано на 11.10.24 в 08:11