Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засаждат нови декоративни дървета по ларгото във Варна

3
Снимка: Facebook, Благомир Коцев

Подготвят местата за засаждане на нови декоративни дървета по пешеходната градска част във Варна. Фиданки ще заменят пъновете на изрязаните дървета. След листопада ще бъде залесено с нови подходящи видове, съобщава кметът на Варна във Facebook.
Ще бъде затегнат контролът и върху компенсаторните програми, посочва още той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

145 хиляди двойки с репродуктивни проблеми у нас

Над 145 хил. са двойките с репродуктивни проблеми в България. Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Североизточна България Валентина Иванова. Данните са от изследване от 2021 г. и сочат, че у нас, както в цяла Европа процентът е приблизително еднакъв – между 15 и 17 на сто. За сравнение, в началото на 80-те години на..

публикувано на 15.10.24 в 15:40

Експерти от четири държави обобщават биоразнообразието в басейна на Черно море

До средата на следващата година партньорите по "MARMAPS" ще обработят данните за биоразнообразието в басейна на Черно море и ще ги публикуват в обществено достъпен уеб сайт. Крайната цел на дейностите е да повиши природозащитния капацитет на региона. Това съобщи Ема Гилева - председател на Черноморската мрежа на неправителствените организации...

публикувано на 15.10.24 в 15:10

1 700 евро на квадрат за имот в кв. "Владиславово" - реална ли е тази цена?

Панелен апартамент за 1700 евро на квадрат в квартал "Владислав Варненчик". Струва ли ви се нереално висока тази цена? Дори и така да е, подобни сделки се извършват във Варна. Една от причините за вървящите нагоре цени на жилищните имоти е липсата на достатъчно оферти за продажба на пазара. Това каза за Радио Варна брокерът Юлия..

публикувано на 15.10.24 в 10:20
Кирил Маричков

Прощаваме се с Кирил Маричков

Днес се прощаваме с Кирил Маричков. Рок легендата почина в петък вечер преди началото на концерт във врачанското село Селановци след инцидент при падане от сцената. Опелото ще от 13 часа в столичния храм „Света София“. Кирил Маричков си отиде от този свят 20 дни преди на навърши 80. Често определян като бунтар и лидер, от групата..

публикувано на 15.10.24 в 08:23

Лесна работа: Разговор с изкуствен интелект?

Правя ремонт. Наложи се да се свържа с представители на общинско дружество – едно от многото прекрасни дружества в страната, която обитаваме. Трябваше ми връзка с районния техник, отговарящ за инсталация в сградата. Обадих се, обясних. Гласът отсреща заяви: - Освен районен техник, в сградата трябва да имате обучено лице. Обърнете се към..

публикувано на 14.10.24 в 15:00

Националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува във Варна

За пета поредна година националната образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува във Варна . Домакин на събитието бе ОУ "Петко Славейков", където първокласници придобиха ценни знания от представители на Главна дирекция „Национална полиция“. Техен верен спътник в уроците бе и мечето TEDI. Кампанията има за цел да..

публикувано на 14.10.24 в 14:23

"Слънчевата къща" на 9 години

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания "Слънчевата къща" навършва днес 9 години.  В КСУПЛУ се предоставят специализирани услуги на 25-има души с множество увреждания, като се организират дейности - дневни и полудневни. Екип от специалисти и служители ежедневно подкрепя и задоволява индивидуалните потребности на потребителите. Понастоящем 16..

публикувано на 14.10.24 в 12:44