Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Бойко Борисов във Варна: Поемам ангажименти, които гарантирам, че ще изпълня

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше посрещнат с аплодисменти в Двореца на културата и спорта във Варна от членове и симпатизанти на партията.

Той и областният председател на партията Иван Портних представиха листата на ГЕРБ за Варна с водач Даниел Митов. 

В началото Борисов коментира бившите управляващи от ПП-ДБ и заяви, че е гневен заради това, че нищо важно за хората не се случва през последните четири години, откакто ГЕРБ не е на власт. Той каза, че само заради нереализирани проекти, България плаща 217 милиона лихви, но това не е тема номер едно в обществения дебат. Четири пропуснати години, посочи Борисов, и каза, че хората могат да сравняват, защото два пъти по-скъпо сега е строителството и това опровергава тезите на опонентите на партията, че е имало злоупотреби по времето на управлението на ГЕРБ и това противниците им са налагали като мнение в обществото, но четири години не се случи нищо, посочи Борисов.

Той коментира, че вместо лидерите на партиите да се разберат за важните проекти за България и хората, на него му се поставят условия още преди да са се провели парламентарните избори на 27 октомври, без да е ясно кой ще влезе в парламента и с колко депутати. “Вече ми поставят условия кой да е премиер, какъв да е и диктуват условия“, каза Бойко Борисов и допълни, че той е склонен на компромиси, но след публичен дебат, а не в задкулисни договорки.

Навсякъде, каза той, имаме много хора на нашите срещи -1300 души във Враца, толкова във Видин, във Велинград, сега сме във Варна, после във Велико Търново. Поемам ангажименти, които гарантирам, че ще изпълня и се обърна към присъстващите, че очаква силен резултат, след който ще предложи правителство и който иска, може да го подкрепи. Заедно с хората от листите на ГЕРБ ще направим това, за което говорим - и влизането в Шенген, и в еврозоната, и реализиране на проекти със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, ще спасим поне 60 процента от финансирането по него и ударно ще работим по еврофондовете, както и за санирането да продължи, каза още Бойко Борисов.

За кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС във Варна гласувайте с номер 18 в бюлетината, подчерта той. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

платена публикация
Костадин Костадинов: Ако има по-висока от 30% избирателна активност, ПП "Възраждане" ще стане първа политическа сила

Ако има по-висока от 30% избирателна активност, ПП "Възраждане" ще стане първа политическа сила. Това прогнозира водачът на листата с кандидати за народни представители от политическа партия "Възраждане" в изборите за 51-во Народно събрание Костадин Костадинов. Но има един голям проблем - мотивацията. Хората имат огромно доверие във "Възраждане"..

публикувано на 25.10.24 в 16:45

платена публикация
Петър Москов: "Синя България" - мотор за дясно реформаторско мнозинство

Коалиция „Синя България“ закри предизборната си кампания с голяма среща на граждани и симпатизанти с водачите на листите от синия съюз в Силистра, Търговище, Добрич, Шумен и Варна. Водачът на листата във Варна и съпредседател на „Синя България“ Петър Москов заяви, че „Синя България“ е единствената възможност в следващия парламент и двете крила..

публикувано на 25.10.24 в 07:40

платена публикация
Полина Ставрева-Костадинова, "Възраждане": Личната помощ трябва да бъде гарантирана за всеки нуждаещ се

Личната помощ трябва да бъде гарантирана за всеки, който е в безпомощно състояние, за всеки, който има нужда от социална грижа. Това подчерта като коментар за Закона за личната помощ Полина Ставрева-Костадинова, четвърта в листата с кандидати за народни представители на политическа партия "Възраждане" в изборите за 51-во Народно събрание...

публикувано на 23.10.24 в 16:40

платена публикация
Стела Николова: Има достатъчно честни и работливи хора, измежду които да изберем

Измежду всички кандидати за народни представители на 27 октомври или за районни кметове, каквито ще избираме в неделя във Варна на 20 октомври, има хора, които са достатъчно честни, работливи, лоялни и биха работили в обществен интерес. Затова моят призив към българските граждани е да намерят човек, за който смятат, че могат да дадат гласа си с..

публикувано на 17.10.24 в 17:40

платена публикация
Деница Николова: Основната амбиция на ГЕРБ-СДС е да спаси, каквото е възможно, от европейското финансиране за България

Четвъртата в листата за парламентарните избори във Варна на ГЕРБ-СДС  Деница Николова, бивш заместник-министър на регионалното развитие, коментира приоритетните проекти на коалицията за Варна и региона. Тя посочи, че основната амбиция на коалицията е да спаси, каквото е възможно от европейското финансиране, което е предоставено на България до..

публикувано на 16.10.24 в 10:40

4 858 са кандидатите за депутати, в 9 353 секции ще се гласува с машина

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители - 1378 са жени и 3480 – мъже. 1172 от тях са кандидати в два района, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. До последния момент постъпват искания..

публикувано на 15.10.24 в 15:19

Най-много секции за гласуване в чужбина - в Турция, Великобритания, Германия и Испания

Адресите на избирателните секции, в които ще се гласува извън страната са публикувани на интернет страницата на Министерството на външните работи. В списъците е посочен и броят на избирателните секции.  В Турция, Великобритания, Германия и Испания са образувани най-много секции. В Турция съгражданите ни ще могат да упражнят правото си на глас в 168..

публикувано на 15.10.24 в 11:28