Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Петър Москов: "Синя България" - мотор за дясно реформаторско мнозинство

Коалиция „Синя България“ закри предизборната си кампания с голяма среща на граждани и симпатизанти с водачите на листите от синия съюз в Силистра, Търговище, Добрич, Шумен и Варна.

Водачът на листата във Варна и съпредседател на „Синя България“ Петър Москов заяви, че „Синя България“ е единствената възможност в следващия парламент и двете крила на ДПС да останат изолирани от управлението на България.

Той отговори на въпроса какво му казват хората по време на срещите с тях в цялата страна – „Казват ми, че губят надежда, подкрепата за „Синя България“ е възможност за решение на две основни неща - всички останали предлагат поредна сглобка, спорят кой да я оглави –равноотдалечен, приближен, това не е интересно, знаем резултата“-посочи Петър Москов.

Това е и причината да сме отчаяни, обидени и отвратени.

“Синя България“ казва, че има посока и такава посока може да дойде през дясно реформаторско мнозинство, моторът, платформата, която да внесе в парламента този дневен ред е „Синя България“. 

С кого?

Със всеки един, от когото избирателите му очакват това. Това очакват голяма част от избирателите на Демократична България, това очакват и немалка част от избирателите на ГЕРБ. 

Дали техните ръководства ще останат в разказа за равно или неравно отдалечен премиер при сегашното статукво, без посока за разпределяне на еврофондове, е тяхно решение. Но тези, които знаят, че само дясно реформаторско мнозинство може да върне България по пътя на растежа, могат да подкрепят „Синя България“, защото ние сме моторът за това.

И второто - лакмуса, начина, по който да разберете дали красивите им думи, че искат промяна или нещо друго, ще се случат, е отношението им към ДПС-та. 

ДПС е и ще бъде компютър на политическата корупция, кой го оглавява – Пеевски, Доган или някой друг, няма значение.

ГЕРБ са си харесали „Ново начало“, ДПС-то на Пеевски, ПП са си харесали „старо начало“-ДПС-то на Доган. 

“Синя България „ казва - ние сме гаранцията, че може да има ново мнозинство и то да държи ДПС в опозиция и далеч от лостовете на властта, защото единствените моменти, в които България е дишала спокойно и е вървяла напред е било, когато ДПС е в опозиция.

“Възраждане“ и БСП са възможни коалиции-едната за Борисов, другите са ситуационни играчи.

Казвам-дясно реформаторско мнозинство, с ясна дясна икономическа програма, защита на националния интерес в европейски план пред нашите съюзници и отстраняване на всички ДПС-та от лостовете за управление.

Да си избереш ДПС, означава, че искаш да си същия.

Ако някой харесва това, може да гласува за ГЕРБ, за „Промяната“ или за някой друг, ние казваме –с ДПС -та дотук.

Номерът, с който можете да подкрепите това е 16.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

платена публикация
Костадин Костадинов: Ако има по-висока от 30% избирателна активност, ПП "Възраждане" ще стане първа политическа сила

Ако има по-висока от 30% избирателна активност, ПП "Възраждане" ще стане първа политическа сила. Това прогнозира водачът на листата с кандидати за народни представители от политическа партия "Възраждане" в изборите за 51-во Народно събрание Костадин Костадинов. Но има един голям проблем - мотивацията. Хората имат огромно доверие във "Възраждане"..

публикувано на 25.10.24 в 16:45

платена публикация
Полина Ставрева-Костадинова, "Възраждане": Личната помощ трябва да бъде гарантирана за всеки нуждаещ се

Личната помощ трябва да бъде гарантирана за всеки, който е в безпомощно състояние, за всеки, който има нужда от социална грижа. Това подчерта като коментар за Закона за личната помощ Полина Ставрева-Костадинова, четвърта в листата с кандидати за народни представители на политическа партия "Възраждане" в изборите за 51-во Народно събрание...

публикувано на 23.10.24 в 16:40

платена публикация
Бойко Борисов във Варна: Поемам ангажименти, които гарантирам, че ще изпълня

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше посрещнат с аплодисменти в Двореца на културата и спорта във Варна от членове и симпатизанти на партията. Той и областният председател на партията Иван Портних представиха листата на ГЕРБ за Варна с водач Даниел Митов.  В началото Борисов коментира бившите управляващи от ПП-ДБ и заяви, че е гневен заради..

публикувано на 23.10.24 в 09:40

платена публикация
Стела Николова: Има достатъчно честни и работливи хора, измежду които да изберем

Измежду всички кандидати за народни представители на 27 октомври или за районни кметове, каквито ще избираме в неделя във Варна на 20 октомври, има хора, които са достатъчно честни, работливи, лоялни и биха работили в обществен интерес. Затова моят призив към българските граждани е да намерят човек, за който смятат, че могат да дадат гласа си с..

публикувано на 17.10.24 в 17:40

платена публикация
Деница Николова: Основната амбиция на ГЕРБ-СДС е да спаси, каквото е възможно, от европейското финансиране за България

Четвъртата в листата за парламентарните избори във Варна на ГЕРБ-СДС  Деница Николова, бивш заместник-министър на регионалното развитие, коментира приоритетните проекти на коалицията за Варна и региона. Тя посочи, че основната амбиция на коалицията е да спаси, каквото е възможно от европейското финансиране, което е предоставено на България до..

публикувано на 16.10.24 в 10:40

4 858 са кандидатите за депутати, в 9 353 секции ще се гласува с машина

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители - 1378 са жени и 3480 – мъже. 1172 от тях са кандидати в два района, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. До последния момент постъпват искания..

публикувано на 15.10.24 в 15:19

Най-много секции за гласуване в чужбина - в Турция, Великобритания, Германия и Испания

Адресите на избирателните секции, в които ще се гласува извън страната са публикувани на интернет страницата на Министерството на външните работи. В списъците е посочен и броят на избирателните секции.  В Турция, Великобритания, Германия и Испания са образувани най-много секции. В Турция съгражданите ни ще могат да упражнят правото си на глас в 168..

публикувано на 15.10.24 в 11:28