Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксов клуб "Бдин" Видин подготвя бъдещи шампиони в нова зала

10
Снимка: Цветомир Цветанов

Видинският боксов клуб "Бдин" се настани в нов "дом". Тренировъчният процес вече се води в салон, който се намира под фитнес-залата на стадион "Георги Бенковски". До скоро боксьорите тренираха при доста неподходящи условия в Професионална гимназия "Васил Левски", но с решение на Общинския съвет им бе предоставено помещението на стадиона. Всъщност тази зала не е непозната за този мъжки спорт във Видин - точно там е бил първият салон, в който започва своята дейност преди половин век боксов клуб "Бдин" Видин, "произвел" десетки медалисти от национални и международни състезания. Помещението се ползваше от футболния "Бдин" и бе в окаяно състояние. Със собствени средства и труд обаче ръководството и състезателите на боксовия клуб бързо успяха да превърнат залата в съвременно място за спортно-тренировъчна дейност.

"Сега условията са много по-добри. Залата е почти готова - остава да монтираме огледала, за да може състезателите да усъвършенстват движенията си, да довършим ринга и още някои дребни работи. Мисля, че се справихме добре предвид това, че повечето от средствата са ни дарени от наши спонсори и приятели, минимално е участието и на общината, но се справихме. Осигурихме всичко, което е необходимо, сега очакваме резултати от нашите възпитаници. Дали сме заявка за ринг с олимпийски размери с постамент. Идеята е да организираме състезания. Имаме уговорка с президента на Българската боксова федерация Красимир Инински, да направим съвместни тренировки с различни клубове от страната и част от националния отбор. Т.е. има възможности за развитие и популяризиране на този мъжки спорт. Засега нашите състезатели се представят добре, надявам се на още по-добри резултати вбъдеще.", каза за Клуб Спорт на Радио ВИДИН Росен Живков, член на Управителния съвет на Боксов клуб "Бдин" Видин.

Въпреки кратката си история (СКБ "Бдин" бе учреден преди около 2 години) вече изпъква талантът на няколко състезатели, които, за радост на своите треньори, родители и видинската спортна общественост, донесоха и първите медали от държавния шампионат. 

"До края на годината ни предстоят още четири състезания във всички възрастови групи, ще участваме и с девойки. В момента при нас тренират около 30 състезатели. Надяваме се, след пълното оборудване на залата и края на ваканционния сезон, децата да се увеличат. Тренировки се провеждат сутрин от 9.30 до 12 часа и следобед от 15 до 20 часа. Клубът съществува от две години, досега имаше голямо текучество на трениращи заради условията, в които тренирахме преди и поради факта, че можехме да ползваме помещението в училищната сграда само по час и половина дневно, но сега мисля, че нещата ще се променят. Въпреки досегашните условия, нашият възпитаник Тончо Гришев спечели през последната година 5 медала от общо 6 състезания, в които участва. Тренират много деца във възрастова група "ученици до 14 години" и ще разчитаме главно на тях в следващите турнири.", обясни старши-треньорът на боксовия клуб Кирил Бушев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Ринг свободен

"Това са бъдещите шампиони на Видин", убедено е ръководството на новосъздадения боксов клуб "Бдин". Във видинската Професионална гимназия "Васил Левски" (бившето ТМТ) е оборудван салон за тренировки по бокс. Заниманията..

публикувано на 31.08.12 в 06:19
Вижте още

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/...

публикувано на 07.07.24 в 15:50

"Монтана" продължава лятната си подготовка

Футболистите на Монтана подновяват от утре тренировки в спортен комплекс „Огоста".  В четвъртък тимът се прибра от лагер в Банско.  По време на подготовката там стана ясно, че Тенчо Калпаков ще бъде старши треньор.  Президентът на Монтана Румен..

публикувано на 07.07.24 в 15:25

Ботев (Враца) и Локомотив (София) не се победиха

Ботев /Враца/ записа нулево равенство във втората контрола от лятната си подготовка.  Елитният тим и Локомотив София завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Стоичков" в Етрополе. Проверката, която беше втора за врачани под..

публикувано на 07.07.24 в 15:05

Наградиха победителите в благотворителния футболен турнир във Видин

Отборът на Кула спечели първото място в благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков". Те победиха с резултат 5:2 отборът на Грамада във финалната среща. Общо 20 отбора взеха участие в инициативата, провела..

публикувано на 07.07.24 в 14:18

Врачанският "Ботев" подписа с талант от школата

Любомир Василев подписа своя първи професионален договор, който ще е за 3 години, съобщиха от "Ботев" Враца. От елитния клуб са уверени, че талантливият страж ще внесе свежа енергия и умения в отбора, и ще бъде важна част от бъдещите успехи.  От "Ботев"..

публикувано на 07.07.24 в 08:14

"Бдин" започва подготовка на 15 юли

Новият треньор на футболния "Бдин" Видин Анатоли Тонов ще изведе на първа тренировка мъжкия отбор на 15 юли , съобщиха от клуба. Договорени са  четири контролни срещи по време на лятната подготовка. Тимът ще изиграе два мача с "Тимок" Зайчар - на 28..

публикувано на 05.07.24 в 13:08

Пожарникари спечелиха футболен турнир във Враца

Пожарникарската команда на АЕЦ „Козлодуй" спечели футболния турнир за служители на МВР, посветен на професионалния празник – 5 юли. Надпреварата беше организирана от Спортен клуб "Спартак" и се проведе в балона край стадион „Христо Ботев". Първо място..

публикувано на 05.07.24 в 09:54