Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обходни маршрути са въведени на места в Северозапада

Снимка: Йорданка Петрова

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава  за въведени ограничения на движението и пренасочване на движението по обходни пътища в Северозападна България. 

Движението на МПС над 3.5 т е ограничено по път Оряхово-Лесковец-граница с област Плевен поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка. Обходен маршрут: Оряхово-Селановци /път ІІІ-306/ Галово-Остров /пътища ІV-ти клас/-път ІІ-11-граница Плевен. Срокът на ограничението е до 31.03.2017 г.

Пътят Ребърково-Лютидол има стеснение в двете посоки и е въведено ограничение за движението на МПС над 10 т и над 3.5 т, поради свлачищни процеси. Срок- до 31.03.2017 г. Пътят Своде-Караш-Хубавене-Роман в участъка от село Караш до село Хубавене е затворен за движение на МПС, поради свлачище- срок 31.03.2017 г. Обходен маршрут: Роман-Ябланица-Осикова Лъкавица-Правешка Лъкавица-Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица-Роман-Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.

Път Вировско-Върбица-Горно Пещене има стесняване на дясното платно за движение и ограничаване на скоростта до 50 км/ч, поради възникнали свлачищни процеси. Движение с повишено внимание. Срок- до 31.03.2017 г.

Път Монтана-Видин е с ограничено движение за МПС над 12 т.

Забранява се движението на пътни превозни средства с общо тегло над 7 т. по път между с. Козар Белене и град Левски в област Плевен. Обходен маршрут: път Българене-Малчика-Аспарухово-Левски.

Път Изгрев-Трънчовица-Бацова махала-Новачене-Дебово – целогодишно е забранено транзитното движение на МПС над 15 т. Обходен маршрут: по път Плевен-Никопол.

Път Опанец-Долна Митрополия - в района на с. Опанец – целогодишно е забранено транзитно движение на МПС над 3.5 т. Обходен маршрут: по път Бяла-Плевен-Ботевград.

Път Ясен-Търнене-Градина-в района на с. Ясен– целогодишно е забранено транзитно движение на МПС над 3.5 т, осигурен е сигнализиран обходен маршрут; път Ясен-Търнене-Градина-Петърница-Бъркач-Беглеж - в района на с. Беглеж – целогодишна забрана за МПС над 8 т. Обходен маршрут: път Брестовец-Горталово-Беглеж-Бежаново-Ъглен.

Път Радомирци-Рупци-Червен бряг – в участъка на свлачище в землището на гр. Червен бряг – целогодишна забрана за МПС над 12 т. Обходен маршрут: по път І-3 до гр. Луковит, кръстовище с път ІІІ-306, дясно, до гр. Червен бряг и обратно.

Въведени са ограничения по първокласния път: Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция. Забранява се влизането в с. Сумер на тежкотоварни превозни средства над 10 т. по Общински път "Пътна връзка за с. Сумер". Движението на МПС от Монтана в посока Вършец се отклонява по пътя Сумер-Вършец. Срокът на въведеното ограничение е до 18.11.2017 г. 

Ограничено е движението на МПС, предназначени за товари с техническа допустима максимална маса над 12 т, включително ремаркета и полуремаркета по пътя Добри дол-Дъбова махала. Те се пренасочват по обходни маршрути:

-  За движещите се по път II-11 в посока Видин-Монтана:

При п.к. „Добри дол” с път III-112- движението се пренасочва по път ІІ-11-обходен път през гр. Лом до кръстовището с път ІІ-81 /Лом-Монтана/

-  За движещите се по път І-1 /Е-79/ посока Видин-Монтана:

При п.к. Дунавци указан маршрут път І-1 /Е-79/ - Видин-Монтана.

При п.к. Ружинци указан маршрут път І-1 /Е-79/ - Видин-Монтана.

- За движещите се по път I-1:

При п.к. с път I-1/Монтана-Видин/ движението се насочва по път I-1 /Монтана-Видин/

- При п.к. Ружинци движението се насочва по път I-1/Монтана-Видин/.

- За движещите се по път III-114

В участъка Лом-Ружинци,движението в указания пътен участък на тежки МПС над 12 т. е пренасочено по път II-11 при гр. Лом. и по път І-1 при п.к. Ружинци. Срок до 31.03.2017 г.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 септември 2024 година

Стартира четвъртото издание на Балонена фиеста -Белоградчик. Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. От днес всички граждани могат да проверяват дали имената им фигурират в подписка за регистрация на партия или..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Болницата в Мездра е с нов модерен скенер

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер) . Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“ , съобщават от местната управа . Скенерът е закупен със..

публикувано на 19.09.24 в 15:58

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за секционните избирателни комисии в община Мездра

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 50-ото Народно събрание не постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщават от общинската администрация. В консултациите, които бяха водени от..

публикувано на 19.09.24 в 15:49

Водоподаването във Вършец е възстановено

С ден по-рано възстановиха подаването на вода във Вършец . Заради подмяна на главен водопровод вчера без питейна вода бяха половината от жителите на града. Живеещите на 13 улици във Вършец, което е половината от населението, вчера остана без вода. По настояване на кмета на общината Иван Лазаров работниците възстановиха водоподаването..

публикувано на 19.09.24 в 15:06

Над 1800 ще са членовете на секционните комисии във Видинско

Общо 1816 ще бъдат членовете на секционни избирателни комисии в област Видин за изборите на 27 октомври. Комисиите в 11-те общини на областта са общо 234.  Най-много членове и ръководни постове в тях ще има ГЕРБ-СДС - 522-ма членове, от които 234 председатели, заместник-председатели и секретари. Продължаваме промяната-Демократична България ще е с..

публикувано на 19.09.24 в 15:02

Започна Балонена фиеста-Белоградчик 2024

Стартира четвъртото издание на  Балонена фиеста-Белоградчик . Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов , който е един от организаторите на инициативата. "Подготвили сме много богата програма за Балонената фиеста, която извън летенето с балони включва много интересни неща,..

публикувано на 19.09.24 в 14:47

Съветниците във Враца ще обсъдят намаляване на щата на общинско предприятие

Намаляват с 11 щатни бройки хората, заети в Общинското предприятие „Социални дейности“ във Враца . Предложението за това е внесено за одобрение на следващата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 24 септември. При положително становище от страна на съветниците, предприятието ще остане със 77 щата при досегашните 88. Свиването..

публикувано на 19.09.24 в 12:00