Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на ноември гледат делото за убийството на Андреа от Галиче

Снимка: Жоро Александров

Врачанският окръжен съд насрочи за 2 и 3 ноември съдебно заседание, на което ще бъде разгледано Наказателно от общ характер дело № 231/20 г. Подсъдимият по това дело е непълнолетният Аксел Олеков. Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че на 11.01.20 г. в с. Галиче умишлено е умъртвил Андреа Руменова, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване. Отчетено е, че макар и непълнолетен, като навършил 16 години е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си. 


Делото е насрочено за началото на ноември, след като Софийският апелативен съд остави без разглеждане жалбата на защитата на подсъдимия срещу реда, по който ще се гледа делото. Защитата обжалва отказа на Врачанския окръжен съд делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Йоана Георгиева

Снимката на 7 август 2024 година

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Със заповед на..

публикувано на 07.08.24 в 18:00

Съд наказа със затвор трафикант на мигранти във Врачанско

Съдът наложи е фективно наказание „лишаване от свобода“ и глоба на мъж за незаконно подпомагане на мигранти във Врачанско .  На 2 юни тази година, на околовръстния път на Враца, в местността Дърводелци, обвиняемият използвал товарен автомобил, за да подпомогне 17 чужденци от Сирия и Ирак да преминат нелегално в страната. Сред мигрантите, които не..

публикувано на 07.08.24 в 16:35
Снимката е илюстративна

Детска кухня помага на бедни семейства в Лом

Започна проектът „Детска кухня“ , който се реализира от Агенцията за социално подпомагане и Община Лом, съобщават от местната управа. Целта е осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, които са от: • семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и..

публикувано на 07.08.24 в 14:24

Голяма авария остави Лом без вода

Голяма авария остави Лом и околните села без питейна вода днес. Авария на напорния водопровод от село Добри дол е причина град Лом и прилежащите села днес да нямат питейна вода. Според информация от община Лом спукана тръба при помпената станция е причина за това. На среща с кмета на Лом е управителя на ВиК Монтана. От водното дружеството се..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

3600 са нарушенията на пътя в Монтанско през юли

Общо 3600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост. През месеца всеки ден е имало специализи рани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата. Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Обвинени за побой жени във Враца остават в ареста

Районен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо три жени . Две от тях са обвинени за причиняването на тежка телесна повреда (загуба на далак) на 23-годишна врачанка, а третата - за подбудителство и подпомагане.  Престъплението е извършено вечерта на 31 юли т. г. в ж.к. „Дъбника“ във..

публикувано на 07.08.24 в 11:45

Читалището в Ослен Криводол организира екскурзия за деца

Деца от Ослен Криводол посетиха средновековната крепост "Боженишки урвич" край Ботевград . Инициативата се организира от Народно читалище ”Развитие 2022” в мездренското село. Децата имаха възможност да се срещнат с археолози, които им разказаха повече за историята на региона. Учениците посетиха древен параклис, катериха се по скалните образувания,..

публикувано на 07.08.24 в 11:22