Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Видин предлага нов Генерален план за организация на движението, но отказва да го представи до общественото му обсъждане

Ще има ли "паяк" във Видин

Автор:

Видин ще има нов Генерален план за организация на движението. Разработеният проект вече е публикуван на интернет страницата на местната администрация. Идеята е планът да влезе в сила още през тази годинаПаралелно с това се предлага и проект за нова Наредба за организацията на движението на територията на Общината. Според информацията от общинската администрация предлаганата промяна е свързана с необходимостта от урегулиране и промяна на "Синята зона" в града, както и от планово осъществяване на ремонтни дейности в обхвата на уличната и пътната мрежа и на инфраструктурата на територията на общината. Заложени са нови и модерни подходи за правилно отчитане и улеснено ползване на "Синята зона", като са предвидени и буферни паркинги по периферията ѝ. Променен е също така нейният обхват, като тя изцяло е съсредоточена в централната част на града. Предвижда се промяната в синята зона да включва поставяне на скоби на неплатилите такса, както и вдигане с "паяк" на неправилно паркираните и неплатили след поставянето на скоба автомобили. Предвижда се и подмяна на всички светофари с най-модерни такива. 

Потърсихме среща със заместник-кмета на града с ресор "Устройство на територията и развитие на инфраструктурата", за да ни представи основните промени и какво целят те, но такава среща ни бе отказана, от местната власт са решили да не дават никакви интервюта по темата, докато не мине общественото обсъждане. 

Общественото обсъждане на двата документа ще се проведе на 13 април в залата на Общинския съвет.

По темата направихме анкета с шофьори, паркиращи на "Синя зона". На всички участници в анкетата зададохме пет еднакви въпроса. 

Какво мислите за "Синята зона" във Видин?
Трябва ли да се слагат скоби на неплатилите автомобили?
Нужен ли е "Паяк" на Видин, който да вдига автомобилите?
Какво ви е мнението за организацията на движение в центъра на града?
Какво ви е мнението за светофарите в града?

Отговорите може да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05