Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куклен театър за децата в Мездренско

Снимка: Куклен театър Мале Мале

Куклен театър "Мале-мале" ще изнесе представления пред деца в Мездренско. Турнето на артистите е в четири последователни дни и започва от Ослен Криводол на 25.08. от 18:00ч. в двора на кметството. Децата ще могат да гледат авторската постановка "Концертът на куклите". Всичките представление са безплатни. А идеята е децата в малките населени места да могат да се докоснат до магията на куклите, обясни за Радио ВИДИН актьорът Коле Китанов от трупата на театъра:

"По-малките села се обединяват. Те имат ангажимента да си организират транспорта на по-малките села, да се съберат примерно две, три села в едно, да закарат децата и да гледат. Ще играем заглавие "Концерта на куклите", което е лично наша драматизация, лична наша идея, не е по някакъв автор, който го е направил, наше авторско. Едно представление за малки и за големи, в което представяме най-различни системи кукли и всички от тези системи кукли отделно имат своите номера, своите танци, своите етюди. Има си водещ на шоуто  "Концерта на куклите" и така протича цялото представление. Накрая завършва с едно танго-фурор с най-големите и най-красивите кукли. Ще има кукли ръкавични, ще има кукли явайки, такива, които са на пръчки, ще има кукли импровизирани, ще има кукли на конци... Чувството е уникално, когато играеш в такива малки села, защото в София започва да се усеща едно пренасищане от репертоар, от предлагане на представления и подобни продукти. Като отидеш някъде настрани, там, където не е обичайно всяка седмица да има театър, възприятието от тяхна страна е някак си много по-дълбоко, много повече се вживяват, много по-искрено се радват и така заразяват и нас с една много по-хубава, по-позитивна енергия. Случва се даже, понякога за някои от децата това да е първото представление в живота, което е гледал и очите му остават приятно широко отворени дори и след представлението... Нека да има една изненада за публиката, какво още ще има в представлението и как ще изглежда цялото нещо, за да има една тръпка, с която да дойдат и да видят представлението."

След Ослен Криводол турнето ще продължи на 26.08. в Моравица в двора на училището от 18:00 часа. На 27 август постановки ще има на площадите в Мездра и в Царевец, съответно от 11:00 и от 18:00 часа А на 28.08. трупата ще гостува в Зверино отново от 18:00 часа. При лошо време представленията ще са в местните читалища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05