Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Здравей, Здраве" за шести път във Видин

Снимка: "Здравей, здраве"

"Човекът е роден, за да стане разгадател на себе си". Под това мото ще премине шестото издание на фестивала "Здравей, Здраве" във Видин. За да помогнат на участниците да разгадаят себе си, домакините са подготвили тематична програма. Лектори ще бъдат изключително интересни личности, обясни организаторът Лидия Каменова:

"Нашите занимания ще открие проф. Александър Илиев - интелектуалец от високо ниво, професор в НАТФИЗ, както и в Пловдивската академия. Голям почитател, любител и разгадател на тибетската медицина. Той ще има практика Лечебен двигателен комплекс „Джамцо Кунйе“ и лекция на тема „Тибетската традиционна медицина и възможността за природно здраве“. След това една също огромна личност, една толкова светла душа, аз се затруднявам дори да определя неговата светлина, която излъчва - учителят от Казанлък Теодосий Теодосиев. Познават го всички, той има десетки награди. Неговата тема е „Емоционална интелигентност и душевно здраве“, защото той използва този подход и в самия преподавателски метод, той говори и за религия, и за характер - за всичко, което обединява, което може да създаде един човек и да му помогне да постигне това, което той би искал да постигне. Христо Нанев - един също изключително интересен човек, занимаващ се с регресии. Той ще говори за това как е загинала цивилизацията на Атлантида. Можем от това да направим своите изводи ние накъде вървим. Другият гост е Росица Якобс - един юрист на световно ниво. Наричана е "медицинското чудо", защото след тежка катастрофа и 7-8 кръвоизлива в мозъка, счупени вратни прешлени, след като ѝ е дадена прогноза от 4-5 часа живот и днес е жива и здрава. Да е жива и здрава още дълги години. Ще участва с лекция "Отвъд възможното". След това ще дойдат едни интересни млади жени - Катерина Вълчева и Мариана Капустянова. Те ще ни покажат как можем да танцуваме и да управляваме чрез тялото си и нашите емоции. От Турну Северин ще дойде д-р Кристиян Ръкитан. Един румънски доктор, който 30-ина години живее в Ню Йорк. Твърдят, че това е един от световноизвестните остеопати. Той лекува като възстановява пътищата на жизнените енергии в нашето тяло и в нашите духовни тела, защото знаем, че тези жизнени потоци, които ние не виждаме, когато ги блокираме по някаква причина, тогава те на материално ниво се изразяват в болести на нашето тяло и започват нашите проблеми. Неговата тема е "Какво още не знаем за биомеханичните и биохимичните елементи и функционалността на човешкото тяло"."

В програмата на фестивала са включени ателиета и демонстрации на ароматерапия, биоенерегиен масаж, 3D компютърен анализ на ходила и стойка, както и творчески работилници. Ще бъде подреден и базар.

Фестивалът "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 септември, от 9:00 часа, в художествената галерия във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05