Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР проверява ЧЕЗ заради авариите в Ловешка област

| обновено на 07.02.20 в 19:07
Бойко Чавдаров от ЧЕЗ показва повален стълб и скъсан електропровод край Ловеч.
Снимка: Пламен Христов

Ще бъде направена проверка на електроразпределителното дружество ЧЕЗ заради авариите, които оставиха без ток много населени места в Ловешка област почти две денонощия.

Проверката е разпоредена от председателя на енергийния регулатор.

От дружеството ЧЕЗ ще бъде поискана информация за ситуацията и готовността за реагиране в труднодостъпни места.

„Трябва да се прецени доколко метеорологичните условия имат някакво влияние върху дългото отстраняване на авариите. Или пък може да се окаже, че условията не са били толкова тежки, а просто готовността на дружеството… И тогава ще преценим конкретно каква е ситуацията“, каза говорителят на КЕВР Георги Спасов.

Все още 14 населени места в Ловешка област са без ток.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ Ловеч Бойко Чавдаров увери, че работата по отстраняването на авариите продължава.

„Екипите ни са на терен и ще останат и в тъмната част на денонощието до пълното отстраняване на повредите“, каза той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев и Гордана Силяновска - Давкова

Президентите на България и РСМ обсъдиха отношенията между двете държави

Президентите на България и РСМ обсъдиха на среща в София отношенията между двете държави и всички спорни теми между София и Скопие.  Това потвърди след срещата на "Дондуков" 2 Гордана Силяновска - Давкова. На въпрос кога българите ще бъдат вписани в Конституцията на югозападната ни съседка Силяновска каза, че "не е абсолютен монарх, за да промени..

публикувано на 13.09.24 в 18:57
Димитър Иванов

Димитър Иванов: Не очаквам конфликтът в ДПС да бъде разрешен със силови средства

Не очаквам конфликтът в ДПС да бъде разрешен със силови средства. В България няма политически убийства - дори Андрей Луканов беше убит по икономически подбуди, а не по политически.   Това каза пред БНР Димитър Иванов, бивш ръководител на Шести отдел на Държавна сигурност, бивш издател на вестниците "Дума" и "Земя", а сега издател на вестниците..

публикувано на 13.09.24 в 18:52

Радев със съболезнования за загиналите военнослужещи

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата.   Държавният глава е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили и очаква възможно най-скоро да бъдат изяснени всички обстоятелства, довели до трагичния инцидент, съобщават от..

публикувано на 13.09.24 в 18:13

Последният ремонт на шест от самолетите L-39 е бил в периода 2013-2016 г.

Учебно-бойният самолет L-39ZA е първата машина, на която се качват курсантите, за да се научат да летят и по-късно на изтребителите, припомня авиожурналистът Димитър Ставрев. Последният основен ремонт на шест от машините е бил в периода 2013–2016 г. И с условия - удължен общ технически, в зависимост от часовете нальот и междуремонтен..

публикувано на 13.09.24 в 18:07
О.р. полк. Любен Лозанов

О.р. полк. Любен Лозанов: Не може с 30 часа полети годишно пилотите да са добре натренирани

Приема се, че при 30 пролетени часа  годишно пилотите са много добре натренирани, което не вярно . Безопасността на полетите се решава с полети! Колкото повече лети един пилот и то в трудни условия, толко   по-добре е подготвен за бойни действия и в състояние да се справи с всяка възникнала аварийна ситуация във въздуха.  Това каза пред БНР о.р...

публикувано на 13.09.24 в 17:57

Руското командване съсредоточава войските си срещу украинския град Курахове в Донбас

Руското командване съсредоточава войските си срещу украинския град Курахове в Донбас, съобщава Ройтерс. Агенцията се позовава на сводката на Украинския генерален щаб, според която през последното денонощие именува в Кураховския сектор са били насочени 64 от общо 140 атаки на противника, регистрирани по целия 1000-километров фронт. Вторият..

публикувано на 13.09.24 в 17:56

Народното събрание ще има извънредно заседание следващия вторник

Народното събрание ще има извънредно заседание следващия вторник. Тогава ще се проведе първото гласуване на промени в Закона за местните данъци и такси, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС. Предвидени са и две изслушвания. По въпроса за измененията на Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъдат изслушани вицепремиерът и министър на..

публикувано на 13.09.24 в 17:36