Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират парното в София в последния ден на месеца

Снимка: БГНЕС

"Топлофикация" - София съобщи, че заради рязкото затопляне започва поетапно изключване на отоплението от 31 март.

Потребителите, които искат да ползват отопление, могат да подадат заявления в клиентските центрове на дружеството в столицата.

Топлофикационното дружество във Велико Търново също приключва отоплителния сезон и от 1 април започва поетапно спиране на подаването на енергия за отопление.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват доставките по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко"

Започват доставките на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко", а днес е последният срок от обявения допълнителен прием, в който кандидатите за доставчици могат да подават документи за одобрение. Допълнителният прием се прави с цел да бъдат обхванати повече учебни заведения 95 доставчици..

публикувано на 04.10.24 в 07:36
Джон Винсънт Атанасов (1903 – 1995) и реплика на електронния компютър на Атанасов-Бери

121 г. от рождението на Джон Атанасов отбелязват в Ямбол и в с. Бояджик

Кулминацията на събитията, посветени на 121-вата година от рождението на Джон Атанасов - ще бъде днес в Ямбол и село Бояджик, откъдето са родовите корени на Бащата на компютъра. Днес се навършват 121 години от рождението на Джон Винсент Атанасов, чийто баща е роден в село Бояджик, но 13-годишен заминава за САЩ заедно с чичо си. Събития..

публикувано на 04.10.24 в 07:36
Опустошения в Дахие - контролирано от

Израел продължава атаките срещу цели на "Хизбула" в Ливан

Израелските въоръжени сили продължават атаките срещу цели на "Хизбула" в околностите на  ливанската столица Бейрут. Взривове отекнаха тази нощ край международното летище в Бейрут, което се намира в близост до квартал "Дахия", известен като бастион на шиитската организация. Израелските военни издадоха разпореждане за евакуация на конкретни..

публикувано на 04.10.24 в 07:24

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата в Пловдив

Сдружение "Ангели на пътя" и близки на загиналия при катастрофа на 12 май 2022 година моторист Недялко Бакалски излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.  В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите "Копривщица" и "6-ти септември"..

публикувано на 04.10.24 в 07:22

Президентът свиква КСНС

Рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток ще обсъжда Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.  Държавният глава събира в 10 часа ръководителите на службите за сигурност, представителите на изпълнителната власт и на парламентарните партии. Участниците в заседанието на КСНС..

публикувано на 04.10.24 в 07:14
Морска гара Бургас

Начало на морска пътническа линия Истанбул - Бургас

Турска корабна компания започва да осъществява пътническа линия от Истанбул до Бургас. Плаването ще се извършва с луксозен катамаран. Първият курс е планиран за 11-и октомври. Основните пътници, който се очакват на първото плаване, са турски граждани. До края на годината са предвидени 6 пробни плавания на промоционални цени от 60 евро в двете..

публикувано на 04.10.24 в 06:35
Борис Джонсън

Борис Джонсън: Великобритания трябва да проведе референдум за членството си в Европейската конвенция по правата на човека

В ексклузивно интервю за "Дейли телеграф" бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания трябва да проведе референдум за членството си в Европейската конвенция по правата на човека. Освен това, според него, нямаше да има война в Украйна, ако Тръмп беше президент на САЩ. Борис Джонсън е изключително активен с медийните си изяви..

публикувано на 04.10.24 в 03:20