Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клаустрофилия в галерия ИСИ-София

3
Снимка: ica-sofia.org

Художникът Александър Вълчев отново използва обикновените кашони от бяла техника като пластичен материал за създаването на скулптури – тоест триизмерни обекти, които са в класически взаимоотношения със зрителя. Той ги обикаля, разглежда и възприема сами по себе си и във взаимодействията им с пространството. Сега обаче ситуацията е много по-различна: зрителят попада вътре в произведението. Оказва се в пространство, което носи качествата едновременно на архитектура и на скулптура.

Изложбата може да бъде видяна до 9 ноември в галерия ИСИ-София.

За своите „Конструктивни колебания” разказва художникът Александър Вълчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Александра Георгиева

Големият приз на "Речни ноти" е за Александра Георгиева от Бургас

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА. Тази година в конкурса участваха над  100 млади изпълнители  от цялата страна, Полша, Румъния и..

публикувано на 26.08.24 в 11:47

Възпитаници на НХА с изложба на "Аполония"

Националната художествена академия представя изложба на свои възпитаници в рамките на 40-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Експозицията ще бъде подредена в Художествена галерия – Созопол от 28 август до 7 септември , съобщават от НХА. По думите на екипа изложбата представя дипломни работи и проекти на студенти от специалностите..

публикувано на 26.08.24 в 11:14
 Център

За връзката между Габрово, текстила и съвременното изкуство

Габрово е познат е като люлка на светското образование. Неслучайно градът е наричан "българският Манчестър". Това е мястото, където се случва индустриализацията в  България. Едно от ключовите места за първите машинни производства, както и развитието на текстилната индустрия и кожарството. Това припомня  в "Домът на музите" културологът и куратор..

публикувано на 26.08.24 в 10:12

Джаз ритми от България и чужбина ще звучат на фестивала в Казанлък

Български и чуждестранни изпълнители ще се включат в тазгодишното издание на "ДжазАрт фест" пред Тракийската гробница в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Концертите ще бъдат на пети, шести и седми септември. На откриването на фестивала на сцената ще се качи фюжън формацията "Four of a kin" , а през втората вечер публиката ще..

публикувано на 26.08.24 в 09:45

Защото реката е най-ценният градски елемент?

Фестивалът "Реките на града" се завръща в Габрово за трета поредна година с множество изложби, богата музикална програма и работилници. Основен акцент в тазгодишното издание е публичното изкуство. За програмата и участниците в габровското му издание, което се провежда от 23 до 25 август 2024 г. е разговорът с архитект Мартин Янков – основател..

публикувано на 25.08.24 в 14:20