Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По здрач" на Антони Делон излезе на български език

Първородният син на Ален Делон повдига завесата на личния си живот и среща читателите със своето семейство. Автобиографичният му роман "По здрач" разкрива онова, което се случва, след като микрофоните са спрени и прожекторите – изгасени. Антони Делон представя разтърсващата история за своето детство, за младежките си години, за болестта на майка си Натали и за това как живее като син на една от най-големите легенди в световното кино.

"Оставих се да бъда погълнат от писането, от спомените, от мислите и емоциите си", споделя Антони Делон. "Това беше едно обръщане към мен самия, което, неочаквано, се оказа много благотворно."

Антони Делон е френско-американски актьор. Неговата кариера започва в средата на 80-те години. Той бързо набира голяма популярност в световен мащаб и е най-известен е с ролите си в романтични френски филми и сериали.

"По здрач" на Антони Делон откровено разказва за всички жестоки удари – психически и физически, които Антони получава от съдбата. И от собствения си баща Ален Делон. Въпреки това той не обвинява, а изследва причините, довели до неговото огорчение.

Въпросите, които си задава авторът, са универсални: Как се превъзмогват страховете и разочарованията и как се лекуват раните? Как се излиза от модела на едно семейство, в което любовта става първа жертва и това се повтаря от поколение на поколение? "Този автобиографичен роман не е нито уреждане на сметки, нито интимен дневник", според списание "Elle". "Това е историята на един мъж на 57 години, който е отделил време да анализира раните си, причинени от едно семейство, в което любовта трудно си е проправяла път."

Димитрина Кюркчиева разговаря в "Артефир" с преводачката на книгата Силвия Колева.

Снимка – изд. Ентусиаст

По публикацията работи: Милена Очипалска
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов театрален фестивал в Русе очаква първите си зрители от 8 октомври

"Есенни театрални срещи в Русе" – така се нарича новият фестивал, чието първо издание ще се проведе от 8 до 13 октомври в крайдунавския град. Основен организатор е Катя Костова – българка, живееща от десетилетия в Берлин и председател на сдружение "Кауза Пещера", а партньор и домакин на театралния празник е Драматичният театър " Сава..

публикувано на 05.10.24 в 09:15

"Клас 90" и носталгията по младостта

Преди шест години на режисьора Бойко Боянов му хрумва идеята да разкаже историята на един клас, който се събира за среща след 30 години. От искреността на всеки един, дошъл на сбирката, започва да прозира предисторията на "Клас 90" – дебютния филм на Боянов, който се срещна за първи път с публиката си на 42-рата на "Златна роза". Заедно със..

публикувано на 04.10.24 в 16:25

Книга за режисьорските подходи към операта "Дон Паскуале"

Книгата "Грация на смеха. Или за спецификата на комическото белканто в операта "Дон Паскуале" от Гаетано Доницети. Теоретични и режисьорски подходи" от Стефан Донев е възможност да се проследи опита на автора като режисьор "да открие и разясни", по думите на Петър Пламенов, спецификите и "неповторимото очарование" на шедьовъра на Доницети. Стефан..

публикувано на 04.10.24 в 14:59
Моноспектакълът

Дни преди "Цирколюция" – енигмата "социален цирк"

Задава се циркова революция!  От 10 до 13 октомври в "Топлоцентрала" ще се проведе едиснтвеният по рода си фестивал в Бълагрия, посветен на съвременния и социален цирк – "ЦИРКОЛЮЦИЯ". Организаторът от фондация "Мини Арт" Гео Калев и огненият артист от колектив "Агнон" Кристиян Димитров запознават слушателите на "Артефир" с..

публикувано на 04.10.24 в 13:43

Една неканонична и лична антология на англоезичната поезия

Англоезична поезия от XIV в. до XXI в. съдържа новото издание "Потомството на Чосър".  Мащабната антология в "Артефир" представя лично нейният преводач и съставител  проф. Александър Шурбанов. Това не е канонична, а лична антология, подчертава гостът. Избраните произведения в книгата са такива, оставили през годините следа в..

публикувано на 04.10.24 в 13:23