Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Атанас Атанасов облече пет жени в еднакви рокли

9
Снимка: Борис Урумов

В Театър "Българска армия" премиерните спектакли на "Пет жени в еднакви рокли" от Алън Бол – носител на "Оскар" за сценарий на филма "Американски прелести", са днес (23 февруари) и утре. Режисьор на представлението е Атанас Атанасов, сценография и костюми Нина Пашова, музиката е на Петя Диманова.

Атанас Атанасов
"Въпреки перфектните сюжетни ходове на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси! На талантливи актриси! На актриси, които природата е белязала с женственост, сексапил, очарование, доброта... Щастлив съм, че ги срещнах в Театър "Българска армия"! – обяснява режисьорът Атанас Атанасов.


Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Лара Златарева, Лиза Шопова, Дария Димитрова и Тигран Торосян ни канят на сватба, на която да се настаним удобно, да си вземем въздух, защото има голяма вероятност той да ни бъде отнет, невероятните шаферки на това грандиозно събитие са ни приготвили невъобразимо веселие.

В звуковия файл чуйте режисьора Атанас Атанасов, който разказва как се работи в компанията на толкова много жени.

Чуйте интервюто в прикаченият файл.

Снимки: Борис Урумов, Владимир Карамазов
Плакат: Рада Миладинова

По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

През юли лятото се развихря

В редакция "Хумор и сатира" обичаме лятото не по-малко, отколкото обичаме есента, зимата и пролетта. В първата неделя от истинското лято веднага след новините в 18 часа можете да чуете: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Антон Радичев и Пламен Сираков и писателя Мирон Иванов, които са..

публикувано на 05.07.24 в 18:10

Заветът на Чичо Чичопей оживява в литературен конкурс

Голямата загуба Загубих си джоба – Нали съм щастливец. А вътре богатства за цял милион: От чужд геврек дупка, Перчем от плешивец… И въздух, и въздух от спукан балон! Поет от национално значение Янаки Петров (Чичо Чичопей) Второто издание на литературния конкурс "Янаки Петров" на името на..

публикувано на 05.07.24 в 16:27

Група "Сигнал" с уникален спектакъл на варненска сцена

Жителите и гостите на Варна ще бъдат свидетели на  уникален музикален спектакъл на 8 юли . За първи път морската ни столица ще посрещне обичаната рок група " Сигнал", която ще се изяви съвместно с 30 музиканти от симфоничен оркестър . Шоуто, озаглавено "СИГНАЛ Symphonic", е първият такъв проект в историята на групата и обещава незабравимо изживяване за..

публикувано на 05.07.24 в 13:28

Д-р Ема Константинова: От мечтите за изкуство до преподаването на филмово продуцентство

Гост в рубриката "Разговорът" на "Нашият ден" е д-р Ема Константинова, преподавател в специалността "Филмово и телевизионно продуцентство" в НАТФИЗ. В ефира на предаването тя сподели повече за своя житейски и професионален път, разказа за проектите, върху които работи, и разкри своите виждания за преподаването, режисирането на живота и работата със..

публикувано на 05.07.24 в 11:23