Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Георги Харизанов
Снимка: БГНЕС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат. 

Той подчерта, че правителство, което не сформира сериозно мнозинство от партии с общи ценности за бъдещето на България, няма как да има.

„От ГЕРБ ясно беше казано, че те няма да подкрепят кабинет с втори и трети мандат. А без народните представители от ГЕРБ, и без депутатите от политически сили, които няма как да бъдат част от управлението на европейска България, математиката просто не излиза. И това е една реалност, която няма защо да бъде шпаклована и гримирана с декларации с политически маркетинг“, каза Георги Харизанов.

Според него ползи от едни нови предсрочни избори може да има само, ако те доведат до промяна на балнсите в Народното събрание, които да доведат до сформиране на стабилно правителство.

Цялото интервю с Георги Харизанов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Диана Дамянова

Битката е кой ще вземе златните букви "ДПС"

По малко от две седмици имат политическите партии, за да стегнат редиците си и да решат как ще се явяват на предсрочните избори на 27 октомври. Пред труден избор са две от основните парламентарни партии ДПС и БСП.  Въпросителни има и пред коалицията на ПП-ДБ. На 11 септември ЦИК приключва приемането на документите за регистрация на политическите..

публикувано на 30.08.24 в 10:21
Георги Харизанов

Пеевски е умен и знае, че без Доган - ДПС не означава нищо

Лятното време със сигурност не може да заглуши назряващото недоволство, а неизвестните за предстоящите извънредни избори се увеличават.  Може ли предсрочният вот да поднесе големи изненади и има ли шанс за преодоляване на политическата криза?  Политическият анализатор Георги Харизанов е наш събеседник в програма "Точно днес". Харизанов..

обновено на 29.08.24 в 15:06

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръководен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Медиците излизат на протест на 16 септeмври

От КТ „Подкрепа“ започват подготовка за национални протести в здравеопазването и поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл „Здравеопазване“, в които функционират синдикални поделения на федерацията. Какво провокира недоволството и ще обхване ли то и пловдивските лечебни заведения, коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 29.08.24 в 10:49
Доц. Красен Станчев

Чужденците вярват повече в българската икономика

"Интересът на пазара към емисията държавен дълг на България е поне 3-4 пъти по-висок от размера на предлаганите от правителството обгигации. Затова условията по емисията са много добри. Това позволява поне донякъде финансирането на плащания по стари емисии на външен дълг и покриване на текущи разходи на бюджета за тази година“, коментира..

публикувано на 29.08.24 в 10:37