Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи ще се обучават за уменията на новото време

От 19 септември (четвъртък) екипът на ОП „Младежки център Пловдив“ стартира обучителната програма „Умения на Новото време“, която ще се провежда от 17:00 часа всеки четвъртък в новооткритата спортна зала „Дунав“. Програмата обхваща 10 обучителни модула, представящи разнообразни умения, необходими за личностното и професионалното развитие и изграждане на всеки млад човек. Темите са включени в двете части от наръчника „Младите (въз)действат“ 1 и 2, създаден от ОП „Младежки център Пловдив“, съвместно с Националната мрежа на младежките центрове, партньорската организация Норсенсус Медиа Форум и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Настоящите теми са избрани в резултат на проведено проучване сред младежи, участници в предходни образователни програми на Центъра. 

По думите на Катя Николова, младежки работник в центъра, целите на обучителната програма „Умения на Новото време“ са:

- придобиване на нови знания и умения и развитие на вече налични такива, отнасящи се до свободното общуване и комуникация, организиране на дейности и събития, дигитално-медийна грамотност, творчество и себеизразяване и др.;
- запознаване с принципите и методите на неформалното образование и различните човешки права;
- яснота, подкрепа и помощ в сферата на кариерното ориентиране и развитие в професионален план;
- повишаване на младежката активност за планиране и провеждане на кампании и инициативи;
- създаване на безопасно и сигурно пространство за споделяне на идеи, опит и вдъхновение от сформираната група. 

Обученията са предназначени за младежи на възраст 15-29 години, като те могат да се включат както в цялата обучителна програма, така и в отделни теми от нея. Участието е напълно безплатно и се осъществява чрез попълване на регистрационна форма, която може да откриете на сайта.

Програма:
Тема 1. Моите силни страни /19 септември от 17:00 ч./
Тема 2. Творческо мислене /26 септември от 17:00 ч./
Тема 3. Кариерно ориентиране /3 октомври от 17:00 ч./
Тема 4. Права на човека /10 октомври от 17:00 ч./
Тема 5. Презентационни умения /17 октомври от 17:00 ч./
Тема 6. Доброволчество /24 октомври от 17:00 ч./
Тема 7. Медийно съдържание /31 октомври от 17:00 ч./
Тема 8. Работа в екип /7 ноември от 17:00 ч./
Тема 9. Лидерство /14 ноември от 17:00 ч./
Тема 10. Предприемачество /21 ноември от 17:00 ч./

Катя Николова бе гост в предаването "Вход свободен". Целият разговор с нея е достъпен в прикачения звуков файл. 
По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Децата на града търсят връзката между изкуството и природата

Откриваме магията на рисуването, йогата, музиката и бойните изкуства на фестивала „Ние сме децата на реката“ “Преоткрий природата в твоя град” е мотото на пилотното издание на детския фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”, който ще се проведе след броени дни в града на тепетата, на 21 септември, събота. Официалното откриване е..

обновено на 17.09.24 в 15:11

Сколиозата – разпространение, лечение и теории

Сколиозата е описана още от Хипократ. Той е използвал думата “scolios” в смисъл на крив или извит. Рисунки, датиращи от този период, демонстрират различни възможности за лечение. Древногръцкият лечител Гален от Пергам въвежда термини, с които медицината си служи и в съвременния свят. Сколиозата се изразява като необичайна странична кривина..

обновено на 16.09.24 в 18:08

Парад на ретро коли в Смолян

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян.   Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба.  Всички коли,..

публикувано на 14.09.24 в 16:37

Алтер его” - специален гост е Любен Дилов - Син

За книгата на Любен Дилов – Син „Антинародни приказки“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Това е симпатично томче с градски фолклор. Ще имаме и втори гост – афористичното острие Валентин Димитров. В нашия радио-хепънинг ще имаме удоволствието да разгърнем книгата му „Дефакто“ – афоризми, преведена на сръбски от водещия сатирик в западната..

обновено на 14.09.24 в 16:13

Преоткриваме Пловдив през септември

Първата археологическа велообиколка в града под тепетата ще се състои на 22 септември 2024г. с начален час 10:00. Събитието се организира от Регионален археологически музей – Пловдив. Датата е избрана във връзка с Европейските дни на наследството и съвпада с Деня на независимостта на България.  В рамките на повече от час любителите на историята и..

публикувано на 13.09.24 в 16:45