Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет (АЕК), предаде Еврейската телеграфна агенция (Jewish Telegraphic Agency). Поптодорова заявила, че напуска поста си „поради лични причини”, отбелязват от агенцията. От септември 2016 година Поптодорова беше директор на офиса на АЕК за Централна Европа, разположен във Варшава.

В понеделник Поптодорова беше задържана, след като изнесе козметични продукти за около 400 долара от безмитен магазин на варшавското летище.

Жената се призна за виновна, върна откраднатите стоки, доброволно се съгласи да понесе наказание и след това беше освободена, каза Томаш Олешчук от пресслужбата на полицията във Варшава.

Поптодорова обясни случилото се като недоразумение и посочи, че е държала стоките в ръка, когато тежко болната ѝ майка ѝ позвънила. Тя отговорила на обаждането и излязла от магазина, за да продължи разговора, без да си даде сметка, че все още държи стоките.

Веднага след инцидента Поптодорова е обявила, че подава оставка „по лични причини” от заемания от нея пост в лобистката организация.

Оставката й е била приета в сряда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна