Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мендилибар посвети победата на гръцките фенове

Мендилибар поема купата от капитана на Олимпиакос Фортунис.
Снимка: Ройтерс

Старши треньорът на Олимпиакос Хосе Луис Мендилибар беше на върха на щастието след спечеления финал в Лигата на конференциите в Атина срещу Фиорентина.

"Много съм щастлив и доволен. Гордеем се, че направихме цялата страна щастлива. Чувствам изключителна радост, че накарахме феновете на Олимпиакос да се чувстват по този начин и посвещавам на тях победата. Щастлив съм, че постигнахме нещо, което нашият клуб до момента не бе правил. Ще го отпразнуваме подобаващо и тогава ще започнем да работим за всичко, което предстои", коментира испанският наставник на Олимпиакос пред официалния сайт на УЕФА.

"Всичко беше много бързо и се надявам да имаме повече време и че през това време, в което ще бъда тук, нещата ще продължават да вървят добре. Надявам се, че това не е просто миг от една нощ или кратък период. Надявам се това даде възможност да бъдем тук дълго време и да правим много добри неща", продължи Мендилибар, който пое тима през февруари.

Попитан за значимостта на успеха на гръцкия клуб в Европа, той отговори: "Хубавото е, че не става въпрос само за Олимпиакос, а за гръцкия футбол. Ще бъде много добре за гръцкия футбол и за гръцкия народ да вярва повече в себе си. Гърция трябва да вярва повече в своя футбол."


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна