Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ Димитър Радев е „Банкер на годината“

Димитър Радев
Снимка: БТА-архив

Управителят на Българска народна банка БНБ Димитър Радев получи голяма награда по случай Денят на банкера. Отличието „Банкер на годината 2020” му бе връчено от главният редактор на в. "Банкеръ" Бистра Георгиева. Гуверньорът на БНБ е награден като признание за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната, предаде БНТ.

"Това е признание, което приемам не само в личен план, но и като признание за онова, което целият банков сектор направи през изминалата година. Имам предвид не само влизането в Банковия съюз и във Валутния механизъм, но и всичко това, което извършиха колегите в банковия сектор за преодоляване на последиците от кризата", каза при церемонията управителят на БНБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35
Джевдет Чакъров

ДПС с лидер Ахмед Доган подаде документи за самостоятелно участие в изборите

След като от ЦИК отказаха регистрацията на двете фракции на ДПС с коалиции от ДПС с лидер Ахмед Доган и председател Джевдет Чакъров внесоха документи за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори. От офиса на ДПС с лидер Ахмед..

публикувано на 09.09.24 в 17:10
Доган и Пеевски

Двете фракции на ДПС останаха без регистрация

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА. Причината е, че според Изборния кодекс,..

публикувано на 09.09.24 в 13:20