С въвеждаща онлайн лекция, на 12 март бе открита „Зелена школа 2022“, която ще продължи до месец май. Инициативата, която е насочена към младите хора между 18 и 35 години е в рамките на проекта „FoodWave“ и се осъществява с подкрепата на Столичната община. Освен виртуални теоретични лекции, са предвидени и практични занимания във ферми за биологично земеделие, градски градини, zero waste ресторанти, работилници и магазини. Целта е участниците да научат повече за производството на храна по природосъобразен начин и световните практики в тази насока, а също и да вникнат в същността на хранителната независимост. По време на лекциите младите хора ще научат каква е разликата между "био" и "еко" продукти, какво е синергично земеделие, както и кои са храните с отрицателен и положителен отпечатък върху природата. Ще бъде засегната и темата за космическите храни.
Европейската комисия официално вписа "Странджанския билков чай" в Регистъра на географските означения на Европейския съюз. От 3 юни 2025 г. на уникалния български чай му е предоставен статут на Защитено наименование за произход, съобщават от..
Нестабилното и непредвидимо време тази пролет с множество резки температурни амплитуди принуди столичани, наред с необичайно плътното за сезона облекло, да предпочетат топлите напитки. Така попаднахме на чайната на Николай Кандиларов, сгушена в една..
Петото издание на форума “Наука за бизнес”, организиран от Българската академия на науките и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, започва днес в столичния Интер Експо Център, съобщава БТА. Неговата цел е да..
Най-съществената крачка от членството на България в еврозоната е извървяна – страната ни получи официално потвърждение, че е изпълнила всички необходими..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
Откровени разговори с български граждани, които са успели да се реализират в чужбина предлага инициативата Вечер на българските таланти зад граница, която..