Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Петя на моята Петя“ с награда от франкофонски фестивал в Рим

Снимка: kinoarena.com

Филмът, който българската публика чакаше с огромно нетърпение се нарича „Петя на моята Петя“.  Той е на екран от началото на годината и продължава да привлича зрителски интерес не само в страната, но и зад граница. Посветен е на талантливата поетеса Петя Дубарова, която въпреки че напуска този свят едва на 17 години, продължава да вълнува поколения млади българи.

Поредното признание за филма, вдъхновен от живота на талантливата Петя, дойде от
фестивала „Франкофилм“, проведен в Рим. Там българската игрална продукция спечели наградата на публиката.

В официалната селекция за фестивала са участвали 18 филма от различни страни, а в нея „Петя на моята Петя“ е бил единственият от България. В момента лентата е на световно турне сред българските общности в чужбина – Кьолн, Хамбург, Мадрид и Малага.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10

Фолклорният състав "Родина" ще представя България на фестивал на ЕС в Отава

Българският фолклорен състав "Родина" с ръководител Райна Стаматова ще представя страната ни на ежегодния Културен фестивал на ЕС, който ще се проведе в парка "Лансдаун" в Отава на 13 юли 2024 г. Това съобщиха от Министерство на външните работи...

публикувано на 03.07.24 в 20:15