Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Близо 170 представители на германския бизнес, експерти, представители на институции и дипломатически мисии се включиха в икономическия форум "Румъния и България – растеж, динамика, бъдеще", състоял се на 8 октомври в сградата на..
Българският тежкоатлет Карлос Насар спечели Световната титла в категория до 94 кг и постави нов световен рекорд в движението изтласкване, вдигайки 222 килограма на първенството във Фьорде, Норвегия. Насар остана четвърти в първото движение,..
Гнездящата популация на белия щъркел – една от най-обичаните птици у нас, се е увеличила с 33 процента през последните години, показват данните от международно преброяване, цитирано от БГНЕС. Според резултатите в страната ни са регистрирани..
В "България днес" на 08 октомври слушайте: 05:00 – Актуално от България и за общностите с българи по света 18:30 – Виновни за..
В четвъртък , 9 октомври, над източната половина от страната облачността ще остане значителна. В сутрешните часове на много места все още ще има..
Министерството на туризма ще подкрепи общините в рекламата на културно-историческото им наследство, заяви ресорният зам.-министър Ирена Георгиева при..