Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Вторият събор на боба с наденицата обещава незабравим празник на вкуса и фолклорните традиции в село Житница (Южна България). На красивите поляни на местната конна база на 7 септември се събират любители на автентичната кухня, за да оценят по..
Зам. генералният секретар на НАТО Радмила Шекеринска пристига днес в страната ни на двудневно посещение, стана ясно от изявление на НАТО за медиите. Радмила Шекеринска ще проведе няколко двустранни срещи. По време на посещението си тя ще посети..
От днес до 12 септември НАТО ще проведе в страната ни едно от най-мащабните и комплексни учения за управление при извънредни ситуации – BULGARIA 2025, съобщи МВР. Домакин ще бъде Центърът за професионално обучение към Главната дирекция “Пожарна..
По случай днешния Ден на Съединението на Княжество България с Източна Румелия политиците отправиха послания за единение. България празнува..
В "България днес" на 05 Септември слушайте: 02:12 - Иван Иванов и Александър Василев стигнаха полуфиналите на Откритото първенство на..
През нощта времето над страната ще остане предимно ясно с разкъсана висока облачност, но след полунощ над крайните източни райони ще започне да се..