Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Трансформация – това е думата, която най-точно определя моментното състояние на родната индустрия. Според анализ на секторните данни за периода от 2008-а до началото на 2024 година, направен от Института за пазарна икономика (ИПИ), България губи..
Европейски дни на художествените занаяти се откриват днес в Антоново. Мотото на тазгодишното издание е "Златната нишка", затова и началото ще бъде поставено с ателиета по изработка на макраме и плъстене на вълна. Всеки ден до края на седмицата..
Българският футболен съюз дава днес официален старт на кампанията "С Маргаритка на мач". Фондация "Маргаритка" е българска организация, която работи за по-доброто възпитание и изграждането на полезни навици в най-малките. Благодарение на..
30 март е денят, в който се открива летният сезон за Летище Бургас. Крайморският ни аеропорт ще предложи на туристите повече полети и нови дестинации..
Президентът Румен Радев бе гост на празника на Елхово и честването на 100 години от обявяването му за град , съобщи БТА. По думите на..
Президентът Румен Радев, премиерът Росен Желязков и политически и религиозни лидери поздравиха мюсюлманската общност у нас по случай големия празник..