15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
Асоциацията на българските училища в чужбина отбелязва днес 18 години от своето основаване. "Благодарим на учредителите, чието вдъхновение и упоритост положиха основите на нашата общност, и на всички, които през годините продължиха да градят и развиват..
Българският танцов ансамбъл "Отец Паисий” към Българо-македонския национален, образователен и културен център (BMNECC) в Питсбърг, Пенсилвания, ще отбележи с представление своята 70-годишнина през септември, предаде БТА. Събитието ще се състои на 13..
Народната библиотека "Христо Ботев" в Босилеград обяви началото на летния фотоконкурс "Чета, летувам, мечтая", насочен към всички деца и младежи до 17-годишна възраст, които са членове на библиотеката. Идеята е да се съчетаят любовта към книгите,..