Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Орфически мистерии” в сърцето на Родопа планина

Изглед към село Триград
Снимка: Грациела Ингелска, БНР

За поредна година фестивалът “Орфически мистерии” ще събере в Триград няколко хиляди гости от близо и далеч, за да се доближат до древните езически свещенодействия и да усетят магията на Родопа планина.  

Двудневното празненство ще бъде открито днес с богата празнична програма от фолклор до рок, а сред изпълнителите ще бъдат ансамблите “Пирин” и “Родопа”, гласът на Родопите Хамид Имамски,групата Б.Т.Р, гайдари, кукери и много други.  

Легендата за Орфей ще бъде представена с мултимедийна прожекция. Заради опасността от пожари обичайното нестинарско шоу няма да се състои, но вместо танц върху жарава ще има огнено шоу “Смехурковци”. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есента присяда и на Самоводската чаршия във Велико Търново

Хубавите есенни дни са прекрасно време за разходка сред дюкянчетата на Самоводската чаршия във Велико Търново. Чаршията възниква в средата на XIX век, когато на улицата излагат своята продукция земеделци от околните села. Появяват се и занаятчийски..

публикувано на 27.09.24 в 15:20

Празник на занаятите на Самоводската чаршия във Велико Търново

Над 80 занаятчии представят майсторството си в Нощта на Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщава БТА. До 23 септември Фестивалът на занаятите ще представи традиционни и нови техники в различни сфери на бита. Сред тях са ателиета за изработка..

публикувано на 22.09.24 в 10:35
Снимка: сдружение за антични реконструкции Mos Maiorum Ulpiae Serdicae

Античен фестивал в София пресъздава епохата на император Констанций II

Гостите и жителите на столицата могат да се потопят в периода на късната античност и управлението на император Констанций II – един от синовете на Константин Велики. Възстановката се организира на 21 и 22 септември от сдружение за антични..

публикувано на 21.09.24 в 06:15