Министерството на земеделието подготвя програма за събирателни пунктове на плодове и зеленчуци, съобщи министър Кирил Вътев при откриването на ловния сезон край Челопечене.
“Искаме да насърчим сдружаването и кооперирането между производителите, така че и най-малкият и най-големият да имат равен достъп до пазара”, обясни той. По думите му, по този начин ще се изравни съотношението между внос и местно производство.
“В тези събирателни центрове продукцията им ще се окачествява, ще се калибрира, ще се опакова и ще отговаря на най-високите стандарти на пазара. Това е единственият начин, по който и най-малкият може да стигне до големите супермаркети”, каза още министърът. Според него процесът няма да е лесен, но трябва да се започне отнякъде, за да бъдат задържани производителите в сектора.
Кирил Вътев припомни, че все повече земеделски производители се отказват от животновъдството и производството на плодове и зеленчуци и напускат страната ни.
Благотворителен базар с предмети, изработени от бездомни хора, деца в риск и със специални нужди, ще се състои днес в русенската Католическа църква „Свети Павел от Кръста“. Посетителите ще открият ръчно създадени декорации, свещи и сапуни..
Спортисти със Синдром на Даун днес влизат в ролята на инструктори в голям Зумба фестивал в София, за да мотивират децата с увреждания да спортуват и да водят активен начин на живот. На танцовото събитие специално обучените младежи ще покажат..
В неделя над повечето райони ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°, а максималните – между 9° и 14°, в София – около 10°. Над планините ще бъде предимно..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..