Министерството на земеделието подготвя програма за събирателни пунктове на плодове и зеленчуци, съобщи министър Кирил Вътев при откриването на ловния сезон край Челопечене.
“Искаме да насърчим сдружаването и кооперирането между производителите, така че и най-малкият и най-големият да имат равен достъп до пазара”, обясни той. По думите му, по този начин ще се изравни съотношението между внос и местно производство.
“В тези събирателни центрове продукцията им ще се окачествява, ще се калибрира, ще се опакова и ще отговаря на най-високите стандарти на пазара. Това е единственият начин, по който и най-малкият може да стигне до големите супермаркети”, каза още министърът. Според него процесът няма да е лесен, но трябва да се започне отнякъде, за да бъдат задържани производителите в сектора.
Кирил Вътев припомни, че все повече земеделски производители се отказват от животновъдството и производството на плодове и зеленчуци и напускат страната ни.
През нощта ще е предимно ясно, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен южен вятър. В сряда ще е ветровито. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините - силен и поривист вятър от..
За ръст на заплатите от поне 10% във всички бюджетни сфери и по-значително увеличаване на доходите в образованието, здравеопазването и МВР през 2025 г. настояват от профсъюза КНСБ. В Бургас лидерът на синдиката Пламен Димитров обяви, че при..
Българката Саша Безуханова, международно признат мениджър в дигиталната индустрия и филантроп, беше отличена с престижната международна награда Women in Tech Global Lifetime Achievement Award 2024 за цялостен принос за ролята й за развитие на..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..