Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в парламента представя Босилеград в цветове

4
Снимка: БТА

“Босилеград в цветове” е името на изложбата, която беше открита днес в Народното събрание. В нея са представени 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Украйна, както и част от колекцията на сдружение “ГЛАС“-Босилеград. Събитието има благотворителна цел – подкрепа на бъдещите инициативи на българите от Западните покрайнини, а всички картини ще могат да бъдат закупени.

 Изложбата е организирана от ПП-ДБ, сдружение “ГЛАС“ и Студентското читалище “Св. Климент Охридски 1997” в София и ще бъде на разположение до 29 ноември т.г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Джевдет Чакъров

ДПС с лидер Ахмед Доган подаде документи за самостоятелно участие в изборите

След като от ЦИК отказаха регистрацията на двете фракции на ДПС с коалиции от ДПС с лидер Ахмед Доган и председател Джевдет Чакъров внесоха документи за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори. От офиса на ДПС с лидер Ахмед..

публикувано на 09.09.24 в 17:10
Доган и Пеевски

Двете фракции на ДПС останаха без регистрация

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА. Причината е, че според Изборния кодекс,..

публикувано на 09.09.24 в 13:20

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16