Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Снимка: БТА

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН предвиждаше възможност една трета от народните представители да могат да изискат от председателя  на НС да подложи на тест видимо неадекватен народен представител, а санкциите, които се предвиждаха, ако пробата е положителна, са депутатът да бъде отстраняван за три заседания.

В хода на дискусиите Тошко Йорданов от ПГ на ИТН призова законът, който важи за гражданите, да важи и за депутатите. "Около два млн. шофьори при бърз тест за наркотици получават арест, обиск на жилището, отнемане на автомобила, докато ние тук можем да си пафкаме", коментира Йорданов.

Народните представители отхвърлиха и предложението да не получават възнаграждения и да не могат да използват служебни автомобили за времето от откриване на предизборна кампания за парламентарни избори до свикване на новоизбраното НС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25